Nuorten SM-mitaleista hiihdetään erinomaisissa olosuhteissa Keuruulla

© Heidi Lehikoinen

Talven ensimmäiset nuorten SM-hiihdot järjestetään perjantaista sunnuntaihin Keuruulla Keurusselän Liikuntapuistossa. Sprinttipäivään on ilmoittautunut 342 hiihtäjää, lauantaina hiihdettäville normaalimatkoille kaikkiin sarjoihin yhteensä vastaavasti 416. Sunnuntaina hiihdetään viestit, joissa 18- ja 20-vuotiaiden sarjoihin on ilmoittautunut 87 joukkuetta.

Tapahtuma pystytään järjestämään viranomaisten koronaohjeistuksen mukaisesti ja koronaturvallisen tapahtuman toteuttamiseen on kiinnitetty kaikilla osa-alueilla erittäin suurta huomiota. Lumitilanne on tänä vuonna jopa poikkeuksellisen hyvä.

– Ei ole moneen vuoteen ollut näin hyviä lumiolosuhteita. Latupohjat ovat loistavassa kunnossa ja sääennusteetkin näyttävät tämän pakkaspiikin jälkeen tosi hyvältä, kilpailun johtaja Veikko Ahonen sanoo iloisena.

– Erityisesti näinä aikoina yhteistyö kaupungin ja muiden yhteistyötahojen kanssa on ollut erinomaista. Järjestelyille on ollut hyvä tuki.

Kilpailut ovat myös katsastus nuorten MM-kilpailuihin. Viime talven nuorten MM-menestyjistä Keuruulla hiihtävät muun muassaAlexander Ståhlberg ja Niilo Moilanen. Ståhlbergin suunnitelmissa on hiihtää 20-vuotiaissa kaikki kolme matkaa, 23-vuotiaiden sarjassa ensimmäistä vuottaan hiihtävä Moilanen näillä näkymin vain perjantain sprintin.

Ståhlberg oli hyvässä vireessä jo viime viikonloppuna SM-hiihdoissa Imatralla, jossa hän oli perinteisen 15 kilometrillä neljäs.

– Kunto on nouseva. Olen nyt treenannut aika paljon määrää. Päätavoitteeni on Norjassa nuorten MM-kilpailut, ja siellä on tavoitteena olla huippukunnossa, Ståhlberg sanoi Imatralla.

Vahvasti jo maailmancupissakin hiihtänyt Jasmin Kähärä sen sijaan jättää molemmat kilpailut 23-vuotiaissa väliin ja hiihtää seuraavan kerran Vantaan Suomen cupissa.

Nuorten SM-hiihtojen suojelijana on Matti Heikkinen, joka Keuruun ensimmäisissä nuorten SM-hiihdoissa vuonna 2001 oli kaksoismestari M18-sarjassa. Sen jälkeen Keuruulla on hiihdetty nuorten SM-mitaleista ennen tätä talvea vuonna 2008 ja 2013.

Kilpailusivut: Nuorten SM-hiihdot | Keuruun Kisailijat ry

Sivuilla on aikataulujen ja muun kilpailuinfon lisäksi myös koronaohjeistus.

Nuorten SM-hiihdot sosiaalisessa mediassa

Nuorten SM-hiihdot Twitterissä | Facebookissa | Instagramissa

Viikonlopun mitalistien haastattelut ladataan kilpailujen päätteeksi SoundCloudiin.