Nuorten SM-kisoissa hiihdettiin vapaan väliaikalähdöt – Vaikea olosuhde lyhensi kilpailurataa

Kuvassa Kalle Parantainen

Keuruun nuorten SM-hiihtojen kilpailuohjelmassa oli tänään vapaan hiihtotavan väliaikalähdöt. Aamun ensimmäisten starttien jälkeen kilpailut jouduttiin keskeyttämään, kun jäisen kilpailuradan olosuhteet muuttuivat huonompaan suuntaan kilpailujen edetessä. SM-hiihtojen tuomarineuvosto reagoi tilanteeseen ja turvallisuussyistä rataa lyhennettiin 2 kilometrin mittaiseksi. Kilpailureitti huollettiin uudestaan ennen kilpailujen jatkumista.

23-sarjan voittoihin ylsivät Anni Lindroos (Pargas IF) ja Kalle Parantainen (IF Minken). Lindroos vei voiton 2,4 sekunnin erolla Anita Korvaan (Kainuun Hiihtoseura). Kolmanneksi sijoittui Ikaalisten Urheilijoiden Hilla Niemelä. Miesten sarjan muut mitalisijat menivät Oskari Hökälle (Taivalkosken Metsä-Veikot 85) ja Arsi Ruuskaselle (Kuusamon Erä-Veikot).

Lindroos koki ratamuutoksen olleen tänään hänen eduksi.

– Tämä lyhyempi rata sopi minulle, kun olen vähän enemmän sprintteri. Yritin hiihtää kovaa ja säilyttää vauhdin koko ajan, kertasi Lindroos.

Parantainen vei miesten sarjan voiton 0,3 sekunnin erolla Hökkään.

– Kunto on ollut koko ajan ylöspäin ja tänään oli aamusta lähtien hyvän tuntuinen kroppa. Kulta oli ehkä vähän yllätys, mutta hyvä näin, pohti Parantainen.

Tulokset kokonaisuudessaan
N23 | M23

Tuuli Raunio (Kankaantaan Kisa) jatkoi nuorten SM-hiihtojen voittokulkuaan ja nappasi 20-sarjan voiton nimiinsä. Voitto tuli 28,7 sekunnin marginaalilla Ylöjärven Ryhdin Elsa Torviseen. Pronssia otti Sanni Räisänen (Ski Jyväskylä).

Miesten 20-sarjan voiton vei Jämsänkosken Ilveksen Iiro Uusitalo. Uusitalo oli tasaisen vahva läpi koko matkan.

– Hyvä suoritus. Tasaista vauhtia koitin pitää jokaisella kierroksella, se onnistui tänään viimeisen päälle. Lähdin mitalia hakemaan, kommentoi Uusitalo.

Muut mitalisijat menivät Alexander Ståhlbergille (Norrvalla Ski Team) ja Aaron Häggmanille (Vörå IF).

N20 | M20

Puijon Hiihtoseura otti kaksoisvoiton miesten 18-sarjassa, kun Niilo Mäkinen ja Jalmari Bergqvist veivät kilpailun kärkipaikat. Palkintokorokkeelle kolmanneksi nousi Juuso Kinnunen (Taivalkosken Metsä-Veikot 85).

Naisten sarjan voiton vei Rebecca Sandnäs (IF Brahe). Toisesta ja kolmannesta sijasta vastasivat SkiTeam 105:n Nora Kytäjä ja Lotte-Line Ekström.

Eilen 18-sarjan sprintin voittanut Peppi Leppälä vei tänään ykköspaikan 17-sarjan 10 kilometrin kilpailussa. Toiseksi sijoittui Silva Kemppi (Espoon Hiihtoseura) ja kolmanneksi hiihti Erika Kujala (Kontiolahden Urheilijat).

Miesten kilpailun voiton vei Leevi Passila (Hollolan Urheilijat -46). Voitto irtosi 51,7 sekunnin erolla Espoon Hiihtoseuran Pyry Riissaseen. Kolmanneksi sijoittui Passilan seurakaveri Frans Pylkkänen.