Nuorten SM-kilpailut jatkuivat perinteisen väliaikalähdöillä – naisissa kultaa ottivat Hilla Niemelä, Elsa Torvinen, Silva Kemppi ja Hanni Koski

N23 – kuva Pasi Hakonen

Nuorten SM-kilpailut jatkuivat Valkeakoskella perinteisen väliaikalähdöillä. Väliaikalähdöissä mitalit jaettiin 17-, 18-, 20- ja 23-vuotiaiden sarjoissa. Päivän kisaan lähti yhteensä noin 350 hiihtäjää.

Päivän kisarupeaman starttasi naisten sarjat, joista ensimmäisenä mittelöä käytiin N23-sarjassa. N23-sarjassa voiton vei lopulta Ikaalisten Urheilijoiden Hilla Niemelä noin seitsemän sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Iisalmen Visan Siiri Kaijansinkkoon. Pronssia sarjassa otti Visa Ski Team Kemin Jonna Vestenius.

– Tänään meni hyvin – ei ollut mitään paineita. Viikko sitten Scandinavia Cupissa olin pihalla kuin lumiukko niin en oikein tiennyt mitä täältä odottaa. Ensimmäinen kierros meni käynnistellessä, mutta sitten sen jälkeen sain itsestä hyvin irti, kertasi Niemelä.

N20-sarjassa kultaisen SM-mitalin varmisti itselleen eilenkin parisprinttikultaa juhlinut Ylöjärven Ryhdin Elsa Torvinen. SM-hopeaa otti Tampereen Pyrinnön Fanny Kukonlehto ja pronssia SkiTeam 105 Nora Kytäjä.

– Ihan hyvä päivä tänään. Fannyn takana oli helppo hiihtää kontrolloidusti, kun näin koko ajan hänen selän. Sitä yritti sitten vain saada kiinni. Mutkat meinasi mennä pari kertaa pitkäksi, mutta en kaatunut, naurahti Torvinen.

N20 – kuva Pasi Hakonen

N18-sarjassa Espoon Hiihtoseura juhli kaksoisvoittoa. Kultaa hiihti Silva Kemppi ja hopeaa Selene Rossi. Kaksikko juhli eilen myös parisprintin kultaa N18-sarjassa. Kolmanneksi nousi Visa Ski Team Kemin Hanna Niskanen.

– Kaikki meni tänään niin kuin oli suunniteltukin, jäi hyvä fiilis kisasta. Vauhdinjako onnistui hyvin. Pystyin pitämään alun aika rentona ja sitten mäkiin rennosti, mutta kovaa, kertasi Kemppi.

N18 – kuva Pasi Hakonen

N17-sarjassa kultamitalin kaulaansa sai Kangasalan Kisan Hanni Koski. Hopeaa otti Limingan Niittomiehien Nelli-Lotta Karppelin ja pronssia IF Minkenin Wilma Hjerpe.

– Voittoa lähdin tänään tavoittelemaan ja kisa meni hyvin. Ladulla oli hyvä kannustus – se antoi paljon lisävoimia viimeisellä kierroksella, kun alkoi jo tuntumaan, kertoi Koski.

N17 – kuva Pasi Hakonen

M17-sarjassa käytiin tiukkaa taistelua. Voiton vei vain hieman alle kahden sekunnin erolla Espoon Hiihtoseuran Anton Kemppi. Hopealle nousi eilen parisprintin kultaa juhlinut IF Minkenin Topias Vuorela. Pronssille hiihti Äänekosken Huiman Kalle Tossavainen.

M17 – kuva Pasi Hakonen

– En ajatellut, että tänään kulkisi kovin hyvin. Takana on sairastelua, mutta parempi näin! Tänään oli kuitenkin kiva hiihtää – ihan mukava latu, kertasi Kemppi.

M18-sarjassa voittoa juhli myöskin eilen parisprintin kultaa napannut Pakilan Vedon Juho Länsiluoto. Hopeaa otti Teiskon Urheilijoiden Akseli Pitkänen ja pronssia Espoon Urheilijoiden Pyry Riissanen.

– Tänään tuntui hyvältä. Samanlaisella tekniikalla kuin eilen – rennosti lähdin ja vauhtia loppuun, kertoi Länsiluoto.

M18 – kuva Pasi Hakonen

Tiukassa M20-sarjassa SM-kultamitalin itselleen nappasi Pohti Ski Teamin Eemil Juntunen vain hieman yli sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Espoon Hiihtoseuran Topias Kemppiin. Pronssille nousi Liperin Hiihtoseuran Juuso Varis.

– Tänään oli hyvää perus kulkua. Tuli lähdettyä ehkä hieman kovaa – nousu on paha, jos siihen lähtee liian lujaa. Sain sitten taisteltua vielä tuon lopun, kertasi Juntunen.

M20 – kuva Pasi Hakonen

M23-sarjassa voittoa juhli tänään Inarin Yrityksen Eelis Valikainen. Hopealle nousi Vehkalahden Veikkojen Olli-Pekka Laitila ja pronssille Mikkelin Hiihtäjien Markus Kasanen.

– Tänään oli napsun perus hyvää parempi suoritus. Hallitun ja hyvän suorituksen sai tehtyä – olin koko ajan hyvin tilanteen tasalla. Tasaisesti kulki koko ajan, kertoi Valikainen.

M23 – kuva Pasi Hakonen

Tulokset