Nuorten SM-hiihdot tuovat säpinää Puijolle viikonvaihteessa – PHS:llä monia menestyjäehdokkaita

Jalmari Bergqvist ja Niilo Mäkinen kilpailevat viikonloppuna Puijolla nuorten SM-mitaleista.

Kauden toiset nuorten SM-hiihdot järjestetään perjantaista sunnuntaihin Kuopiossa Puijolla, jossa edellisen kerran järjestettiin vastaavat kilpailut kolme vuotta sitten. 

Tällä kertaa ohjelmassa on perjantaina parisprintit vapaalla, lauantaina vapaan 5/10 kilometrin välliaikalähtökilpailut sekä sunnuntaina perinteisellä 15/20/30 kilometrin yhteislähdöt. Listalla on noin 130 joukkuetta perjantaille, 400 hiihtäjää lauantaille ja 300 sunnuntaille.

Järjestelyjen kannalta tilanne on monelta osin erinomainen: edelliset nuorten SM-hiihdot ovat vielä ”tuoreessa muistissa”, lunta riittää ja sääennusteet lupaavat viikonvaihteeseen oikein mukavaa maaliskuun keliä. Kilpailuorganisaation puheenjohtaja Kati Happonen sanoo kaiken olevan kunnossa nuoria hiihtäjiä varten.

– Toivotamme myös yleisön tervetulleeksi Puijolle seuraamaan kilpailuja. Omien urheilijoidemme osalta 18-vuotiaissa pojissa odotukset ovat kovat Jalmarin (Bergqvist) ja Niilon (Mäkinen) suhteen, varmasti molemmat ovat mitaliehdokkaita, Happonen poimii esimerkiksi PHS:n potentiaalisia menestyjiä.

Mäkinen nappasi tammikuun lopulla käydyissä PM-kilpailuissa pronssia perinteisen kympillä. Bergqvist oli samassa kilpailussa neljäs ja oli lisäksi sprintissä viides. 

– PM-kisojen jälkeen ei ole ihan putkeen mennyt. Siinä oli aika väsynyt olo, vähän ehkä ylirasitusta. Piti huilailla viikko. Sitten kävi vielä sellainen huono tuuri, että sattui tulemaan korona. Nyt on viimeisen parin viikon aikana lähtenyt vauhti taas paranemaan, kun olen päässyt treenaamaan normaalisti, Bergqvist kertoo.

Haasteisesta helmikuusta huolimatta hän odottaa kotikisoja kovasti.

– Loppukauden tärkeimmät kisat. Haluan pärjätä, kun on kotikisat ja -ladut. Mukavalta tuntuisi pärjätä. Mitalia lähden hakemaan, mutta viiden joukkoon pääsykin tuntuu jo ihan positiiviselta, hän sanoo.

Bergqvistille Puijon latuverkosto on tuttuakin tutumpi, joten hänellä onkin hyvä vinkki viikonlopun normaalimatkoille:

– Siinä vitosella ei kyllä alkuun kannata lähteä repimään.

Kilpailuista on useammalla kameralla kuvattu livelähetys jokaisena päivänä.
Lähetys on katsottavissa ilmaiseksi.
Linkit päiväkohtaisiin lähetyksiin: Live Stream – PUIJON HIIHTOSEURA

Lisätietoja tapahtumasta kilpailusivuiltaNuorten SM-hiihdot – PUIJON HIIHTOSEURA