Nuorten SM-hiihdot päättyivät viestikilpailuihin

Visa Ski Team Kemi
© Keuruun Kisailijat

Kauden ensimmäiset nuorten SM-hiihdot päättyivät tänään Keuruulla viestikilpailuilla. Naiset urakoivat tänään kolmen urheilijan joukkueilla neljän kilometrin mittaiset osuudet, miesten kilpailuissa osuudet olivat pituudeltaan kuusi kilometriä. Kaikki osuudet hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla.

Naisten 18-sarjan voittajiksi kruunattiin Ounasvaaran Hiihtoseura. Mestaruusjoukkueessa hiihtivät Heta Ruotsala, Hilpi Ruotsala ja Sissi Oikkonen. Kirkkain mitali meni Ounasvaaralle 9,6 sekunnin turvin. Hopealle taisteli Seinäjoen Hiihtoseuran joukkue (Aida Koivisto, Maija Rajala, Sini Hietamäki). Kolmanneksi sijoittui Espoon Hiihtoseura, jonka joukkueen muodostivat Annu Virtanen, Selene Rossi ja Silva Kemppi).

Miesten 18-sarjan mitalit jaettiin Puijon Hiihtoseuran, Hollolan Urheilijat 46:n ja Keravan Urheilijoiden kesken. Puijon joukkue vei lopulta voiton 28 sekunnin marginaalilla. Voittajajoukkueessa hiihtivät Niilo Mäkinen, Eemi Naumanen ja Jalmari Bergqvist.

– Hyvät fiilikset, tosi hyvältä tuntuu. Oli aika täydellinen kulku. Kyllä me mestaruutta lähdettiin hakemaan, kommentoivat mestaruusjoukkueen urheilijat vuorotellen.

Hopealle kilpailussa hiihtivät Hollolan Urheilijat -46 (Roni-Eemil Norrbacka, Veeti Passila, Leevi Passila). Pronssia otti Keravan Urheilijat (Jaakko Salomäki, Jimi Klemettinen, Mikael Koivisto).

Lopputulokset
N18 | M18

20-sarjojen voittoihin hiihtivät Kankaantaan Kisa ja Visa Ski Team Kemi. Kankaantaan Kisa otti naisten sarjan mestaruuden kuuden sekunnin erolla Ylöjärven Ryhtiin (Elsa Torvinen, Emmi Henriksson, Eevi-Inkeri Tossavainen). Kankaantaan mestaruusjoukkueessa juhlivat Julia Junkkala, Aino Pihlava ja Tuuli Raunio. Pronssia otti Ski Jyväskylä joukkueella Siiri Rasimus, Iiris Helander ja Sanni Räisänen.

Kankaantaan Kisalla oli selkeät suunnitelmat kilpailuun startatessa.

– Kisa meni suunnitelmien mukaan. Yritettiin kahdella ensimmäisellä osuudella pysyä mahdollisimman hyvin mukana ja ajateltiin, että Tuuli sitten ratkaisee lopussa. Lopullinen isku tuli viimeiseen nousuun, kertasi kultajoukkue.

Visa Ski Team Kemi ei jättänyt miesten kilpailussa jossiteltavaa.

– Taktiikan mukaan mentiin. Jussi (Rantala) tuli hyvin kärkiletkan mukana vaihtoon ja Jarkko (Kukkonen) repi vähän enemmänkin porukkaa hajalle, itsellä oli helppo hoitaa homma loppuun. Kiva oli hiihtää, kommentoi joukkueen ankkuri Veeti Pyykkö.

Muut M20-sarjan mitalijoukkueet olivat Petoteam (Ville Muhonen, Jussi Hyytiäinen, Iiro Uusitalo) ja Vörå IF (Jacob Smeds, Ivar Thors, Aaron Häggman).