Nuorten SM-hiihdot Keuruulla 14.-16.1.2022

© Touho Häkkinen

Tulevaisuuden tähdet Keuruun liikuntapuistossa

Keuruun Kisailijoiden 17–23-vuotiaiden nuorten SM-hiihdot alkavat perjantaina 14. tammikuuta noin 340 kilpailijan perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Lauantaina hiihdetään yli 400 kilpailijan vapaan hiihtotavan väliaikalähtöiset kilpailut ja sunnuntaina 87 joukkueen viestit. Keuruun kisat ovat myös tarkkailukilpailut U20- ja U23-sarjojen nuorten MM-hiihtoihin, jotka järjestetään Oslon pohjoispuolella Norjan Lygnassa helmikuun lopulla.

Kisailijat on järjestänyt nuorten SM-hiihtoja vuosina 2001, 2008 ja 2013. Vuoden 2001 mitalistit muodostivat pitkään Suomen maajoukkueen rungon. Yhtenä heistä oli silloinen M18-sarjan kaksoismestari, tulevan viikonvaihteen kisojen suojelija maailmanmestari Matti Heikkinen.

Viikonvaihteessa hiihdetyissä Imatran yleisen sarjan SM-hiihdoissa nähtiin menestyjinä Keuruulla hiihtäviä nuoria tulevia tähtiä. Suorituksia ei himmennä, että Tour de Skin maajoukkuehiihtäjät puuttuivat Imatran laduilta.

Kisa-alueella on maskisuositus

Keuruun kisat viedään läpi ilman yleisöä tiukilla koronarajoituksilla. Hotellin kilpailutoimisto on eriytetty omalla sisäänkäynnillä hotellipalveluista. Hotellissa on vain kisavieraita. Noudata hotellin majoitus- ja ruokailuohjeita.

Kisa-alueella on maskisuositus. Palkintojenjaot tapahtuvat sarjoittain porrastettuna ohjelmalavalla. Kisa-alueen kisakuulutus on kuultavissa ULA 92,8 MHz taajuudella.

Nuorten SM-hiihtoihin liittyvät kisatiedot, ohjeet ja tulospalvelu ovat Keuruun Kisailijoiden nettisivulla. Fyysisiä joukkueenjohtajien kokouksia ei ole koronarajoituksista johtuen.

Keuruun liikuntapuistossa on kilpailtu helmikuusta 1997 lähtien 25 vuotta, joten kisat ovat juhlakisat.

Teksti ja kuvat Matti Harju