Nuorten SM-hiihdot käynnistyivät Espoossa 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla vapaalla hiihtotavalla

Kuva: Espoon Hiihtoseura

Kauden toiset nuorten SM-hiihdot käynnistyivät Leppävaaran Urheilupuistossa Espoossa vapaan hiihtotavan 10 km väliaikalähtökilpailuilla.

Naisten 17-vuotiaiden sarjan voittoon hiihti Ski Jyväskylän Olivia Puranen, joka hiihti mestaruuteen myös kolme viikkoa sitten nuorten SM-kisojen 20 km:lla. Toiseksi tuli Tampereen Pyrinnön Hanni Koski ja kolmanneksi Pyhäjärven Pohdin Josefiina Kankaanpää. Olivia Puranen kertoi ennakkoon hieman jännittäneensä rataa, mutta ilokseen totesi sen olleen sopiva itselleen; sopivasti mäkiä, mutta myös tasaista työpätkää. M17-sarjan voitti IF Minkenin Topias Vuorela, hopealle hiihti Espoon Hiihtoseuran Anton Kemppi ja pronssia sai Ännekosken Huiman Kalle Tossavainen. Vuorela totesi haastattelussa, että alusta asti piti lähteä täysillä liikkeelle ja, kun selkiä tuli vastaan, niin siitä sai aina lisää vauhtia.

18-vuotiaiden sarjassa naisten mestaruuden vei ylivoimaisesti Nelli-Lotta Karppelin Limingan Niittomiehistä ennen Närpes Kraft Skidföreningin Ellinor Halosta ja Tampereen Pyrinnön Johanna Naskalia. Myös Lieksassa nuorten SM-kultaa napannut Karppelin kertoi jaksaneensa pitää koko matkan tasaista vauhtia ja kehui Espoon vaihtelevaa rataa. M18-sarjassa mitalikamppailu oli tiukempaa, Aapo Turtiainen Imatran Urheilijoista voitti Hollolan Urheilijat-46:n Leevi Passilaa 15.7 sekuntia ja kolmanneksi hiihtänyttä Antti Urvantaa Lempäälän kisasta 16.4 sekuntia. Turtiainen kertoi lähteneensä reipasta vauhtia, joka kantoi sitten voittoon asti. 3,3 km lenkki vaikutti alkuun helpolta, mutta kolmesti kierrettynä alkoi jo tuntua kropassa.

Naiset 20-sarjan mestariksi hiihti Espoon Hiihtoseuran Silva Kemppi ennen SkiTeam 105 edustavaa Nora Kytäjää. Pronssille hiihti Espoon Hiihtoseuran Annu Virtanen. Kotiladuilla hiihtänyt Silva Kemppi kehui liukasta suksea, kannustavaa yleisöä ja kertoi, että oli kiva, kun ladulla oli samaan aikaan paljon muita kilpailijoita. 20-vuotiaiden miesten mestaruuden tällä kaudella jo toistamiseen nappasi Puijon Hiihtoseuran Niilo Mäkinen ennen seurakaveria Jalmari Bergqvistiä ja Teiskon Urheilijoiden Akseli Pitkästä. Mäkinen kehui uusittuja latuja ja oli tyytyväinen hiihtoonsa, vaikka keliolosuhteet haastoivatkin hiihtäjiä.

23-vuotiaiden naisten kultamitalin nappasi Hilla Niemelä Ikaalisten Urheilijoista ennen Iisalmen Visan kaksikkoa Vilma Ryyttyä ja Siiri Kaijansinkkoa. Niemelä totesi maaliin tultuaan, että happoja kertyi, mutta oli tyytyväinen kulkuunsa vapaan distanssilla ja voittaessaan kovatasoiset vastustajansa.  M23-sarjan voittajana tuli maaliin Olli-Pekka Laitila Vehkalahden Veikoista ennen Puijon Hiihtoseuran Valtteri Pennasta ja Liperin Hiihtoseuran Veeti Pyykköä. Laitila totesi haastattelussa, että kulku oli hyvää, vaikka olosuhteet olivatkin hieman vaikeat.

Kilpailut jatkuvat launtaina, jolloin ratkotaan perinteisen sprintin suomenmestaruudet.