Nuorten SM-hiihdot hiihdetään kahdeksan vuoden tauon jälkeen Lieksassa – viikonlopun olosuhteet huippukunnossa

Kuva: Martti Heikkinen / Lieksan Lehti

Talven ensimmäiset nuorten SM-hiihdot järjestetään tulevana viikonloppuna 16.-18.2. Lieksassa. Viikonlopun ohjelmassa ovat viestit, vapaan hiihtotavan parisprintit sekä 20 kilometrin yhteislähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Kisoissa mitaleista kilpailevat 16-20-vuotiaat nuoret urheilijat. Kisat järjestää Lieksan Hiihtoseura yhdessä yli 100 talkoolaisen kanssa. Myös Lieksan kaupunki sekä monet sponsorit ovat mahdollistamassa upeaa kisaviikonloppua niin kilpailijoille, heidän tukijoukoilleen sekä katsojille.

Kisat starttaavat perjantaina 16.2. klo 12, kun Lieksan kaupunginjohtaja ja kisojen suojelija Arto Sihvonen avaa kilpailut. Perjantaina Timitran Hiihtokeskuksen lähtöalueelta starttaa yhteensä 53 joukuetta. Lauantaina 17.2. nuoret pääsevät mittelemään parisprintin parissa,joissa kisaa yhteensä 105 joukkuetta. Parisprinteissä kisaavat N16-, N18-, N20-, M16-, M18-, sekä M20-joukkueet. Kisaviikonloppu päättyy sunnuntaina 18.2., kun vuorossa ovat 20 kilometrin yhteislähtökilpailut vapaalla hiihtotavalla. Lähtöviivalle on ilmoittautunut jopa 236 nuorta hiihtäjälupausta! 

– Lieksassa kisaviikonlopun järjestelyistä vastaa kokenut arvokisa organisaattori, Lieksan Hiihtoseura. Perinteikäs seura on jälleen kerran koonnut kisajärjestelyihin laajan vapaaehtoisjoukon, yhteensä noin 100 talkoolaista. Kiitos kaikille eri kisatehtävissä toimiville tästä arvokkaasta työstä, kiittelee kilpailun suojelija Arto Sihvonen

Lieksassa järjestettävien nuorten SM-hiihtojen tiimoilta hiihtokeskuksella on käynyt jo pidemmän aikaan kuhina. Hiihtokeskuksella on tehty muutoksia, pitäen mielessä paremmat harrastusolosuhteet niin kilpa- kuin kuntohiihtäjille. Timitran Hiihtokeskukselle avattiin uusia, arvokisavaatimukset täyttäviä latupohjia, jonka lisäksi kisalatuja hoidetaan täysin uudella latukoneella. 

– Nämä investoinnit parantavat sekä kilpa- että kuntohiihtäjien kehumia olosuhteita entisestään, kertoo Sihvonen.

Tänä vuonna Itä-Suomessa ei ole tarvinnut hätäillä lumen puutteesta tai latujen huonosta kunnosta. Sääolosuhteet ovat olleet mitä mainioimmat pitäen silmällä tulevaa kisaviikonloppua. 

– Onneksi meidän ei tarvitse kantaa huolta lumitilanteesta tänä vuonna. Tällä hetkellä sitä on kohtuulliset 65 cm. Tervetuloa kilpailemaan meidän uusituille juuri homologoiduille laduille, iloitsee Lieksan Hiihtoseuran puheenjohtaja sekä kilpailunjohtaja Jouni Karppinen.

Seuraa kilpailuja paikan päällä tai livelähetyksien kautta kotisohvalta

Kilpailuja pääset seuraamaan paikan päälle veloituksetta. Lieksan Hiihtokeskuksella parkkipaikkoja on rajoitetusti, joten kisayleisöä pyydetään saapumaan paikan päälle keskustasta kulkevalla bussikyydityksellä, joka kulkee non-stopina. Lisätietoja löytyy Lieksan Hiihtoseuran nettisivuilta kilpailuinfosta. 

Myöskään penkkiurheilijoita kotona ei ole unohdettu. Kilpailut streamataan Karjalaisen nettisivuille kokonaisuudessaan. Livelähetyksiä voit seurata Karjalaisen nettisivuilta suorana lähetyksenä 16.2. kello 13.00 alkaen, 17.2. kello 10.00 alkaen sekä 18.2 kello 9.30 alkaen. Tutustu lisää Karjalaisen sivuilta tai Lieksan Hiihtoseuran verkkosivuilta

– Lieksa on vahva ja monipuolinen liikunta- ja urheilukaupunki, ja toivonkin, että lieksalaiset hiihdon ystävät saapuvat runsaslukuisena Timitran hiihtokeskukseen kannustamaan maan parhaita nuoria hiihtäjiä. Toivotan menestystä ja mieleenpainuvaa kisatapahtumaa kaikille kilpailijoille, katsojille sekä kisajärjestelyihin osallistuville, kilpailun suojelija Arto Sihvonen kannustaa. 

Nuorten SM-hiihdot Facebookissa sekä Instagramissa Lieksan Hiihtoseura! Kilpailujen tuloksia voit seurata myös Eventin-sovelluksesta, FIS Nuorten SM-kilpailut 2024.