Nuorten MM-kisat jatkuivat Planicassa – Minja Korhonen ja Heta Hirvonen neljänneksi yhdistetyn parisprintissä

© Volk/NordicFocus

Nuorten MM-kisat Slovenian Planicassa jatkuivat yhdistetyssä naisten parisprintillä. Suomen kaksikko Minja Korhonen ja Heta Hirvonen lähti mäkiosuuden jälkeen hiihto-osuudelle neljäntenä +0:22 kärkeä perässä. Hiihto-osuudella suomalaiskaksikolta nähtiin tasaista hiihtämistä ja sijoitus tänään lopputuloksissa neljäs. Kilpailun voittoon hiihti Japanin joukkue ennen Yhdysvaltoja ja Itävaltaa.

– Tänään oli ennakkoon mielenkiintoinen päivä. Ensimmäistä kertaa nuorten MM-kisoissa naisillakin oli ohjelmassa parisprintti. Mäessä oltiin paremmalla ilmeellä eiliseen verrattuna ja sitä kautta saatiin pedattua hyvät asetelmat hiihtoon. Hiihdossa keulaporukka tiivistyi heti ensimmäisillä osuuksilla ja tilanne näytti siinä kohtaa hyvälle. Taisteltiin upeasti, mutta vähän iski molemmilla jalat tukkoon parilla viimeisellä kierroksella ja ihan ei saatu parasta ladulla irti. Äärettömän hyvä taistelu ja tytöt antoivat kyllä kaikkensa. Saavat olla ylpeitä itsestään ja hieno neljäs sija, eikä ollut se pronssikaan kaukana. Selkeästi pitkän reissun rasitus painoi molemmilla ja se näkyi tänään hiihdossa, naisten päävalmentaja Lasse Moilanen summasi.

Hilla Niemelä seitsemäs maastohiihdon 10 kilometrin väliaikalähtökilpailussa

Nuorten MM-kisat jatkuivat maastohiihdossa alle 23-vuotiaiden perinteisen 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla. Naisten kilpailussa parhaasta suomaissijoituksesta vastasi Hilla Niemelä, joka oli päivän seitsemäs. Muista suomalaisista Siiri Kaijansinkko oli kilpailun 23., Fanny Kukonlehto 24. ja Vilma Ryytty 32. Kilpailun voittoon hiihti Saksan Helen Hoffmann.

Miesten kilpailussa Emil Liekari oli päivän 18. ja Olli-Pekka Laitila 20. Veeti Pyykkö ja Niko Anttola eivät startanneet päivän kilpailuun. Norja otti miesten kilpailussa kolmoisvoiton Mathias Holbaekin johdolla.

Mäkihypyssä oli puolestaan ohjelmassa miesten joukkuemäki. Suomen joukkue sijoittui kilpailussa sijalle kahdeksan. Kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan joukkue ennen Saksaa ja Puolaa.

Yhdistetty (U20)
Planica, Slovenia 5.-11.2.2024
Naisten parisprintin tulokset
Naisten valmentaja Lasse Moilasen kommentit SoundCloudissa

Maastohiihto (U23)
Planica, Slovenia 5.-11.2.2024
Naisten tulokset, maastohiihto (U23)
Miesten tulokset, maastohiihto (U23)

Mäkkihyppy (20)
Planica, Slovenia 5.-11.2.2024
Miesten joukkuemäen tulokset