Nousiainen liiteli henkilökohtaisen ennätyksen 222 metriin – ”Vamos, nyt annetaan painaa”

@Pepe Korteniemi

Mäkihypyn lentomäen MM-kisat päättyivät joukkuekilpailuun Norjan Vikersundissa. Suomen joukkue sijoittui seitsemänneksi. Päivän parhaasta hypystä vastasi 222 metriin liidellyt Eetu Nousiainen

”Kummulle kun tulin tuntui hyvältä ja siltä, että nyt voisi jopa mennä. Sitten kun kummun jälkeen alkoi näyttää siltä, että on vielä korkeutta lentää, niin ajattelin, että nyt Vamos! annetaan painaa”, kuvaili Nousiainen ajatuksia huikean 222 metrisen aikana. 

Nousiainen hakee vielä tasaisuutta hyppyihinsä. 

”Ei se kaukana ollut toinenkaan, se on niin pienestä kiinni tuon kokoisesta mäestä, että lentääkö vai ei.  Minun mielestä mäet vain tästä paranee, niin ilomielin lähdetään jatkamaan kautta loppuun asti”, fiilisteli Nousiainen. 

Suomen joukkue, Antti Aalto, Eetu Nousiainen, Kalle Heikkinen ja Niko Kytösaho, oli kilpailun seitsemäs.

Päävalmentaja Janne Väätäinen summaa lentomäen MM-kisojen saldoa. 

”Hyvä asia oli, että meillä oli finaalissa kolme kaveria neljästä. Mutta tottakai jossain määrin olisivat urheilijat halunneet enemmän. Harjoituksissa kaikki tekivät torstaina hyviä suorituksia. Vähän jäi piippuun, semmoinen fiilinki on”, summasi Väätäinen. 

Joukkuemäessä realistinen sijoitus oli seitsemäs. Väätäinen nosti esille Nousiaisen hienon hypyn ensimmäisellä kierroksella. 

”Eetun ensimmäinen kilpailusuoritus oli ihan mieletön veto, oma ennätys ja yksi sen ryhmän parhaita suorituksia. Kevään mittaan on alkanut aueata se, että mihin parhaimmillaan miehet pystyvät. Ei tarvitse yrittää mitään muuta”, iloitsi Väätäinen ja odotteli jo seuraavia lentomäen kilpailuja Oberstdorfissa. 

Miesten mäkihypyn maailmancup jatkuu Oberstdorfissa 18.-20.3.2022 lentomäen kilpailuilla. 

Naisten mäkihypyn maailmancup päätettiin Saksan Oberhofissa. Julia Kykkänen oli 25:s napaten jälleen pisteitä. 

Kykkäsen päivän paras suoritus osui karsintaan, kun hän hyppäsi 91,5 metriä. 

”Tänään karsintahyppy oli jees, mutta ei ihan kisaan kestänyt. Nyt on kuitenkin hyvä lopettaa tähän, ja pienen tauon jälkeen miettiä tulevaa”, sanoi Kykkänen. 

Julia Kykkänen oli maailmancupin 30:s. Suomen Jenny Rautionaho oli maailmancupin päätöskisan 32:s. 

Tulokset I naiset
Maailmancupin lopputulokset

Tulokset I Lentomäen MM-kisat joukkuemäki

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa