Norjan RAW Air -kiertue jatkui Holmenkollenilla – nuorten MM-kisoissa kovaa taistelua joukkuemäessä

Mäkihypyn maailmancup jatkui RAW AIR -kiertueen merkeissä Holmenkollenilla. Lauantain kilpailuohjelmassa oli naisten ja miesten henkilökohtaiset kilpailut. Parhaista suomalaissijoituksista vastasivat Julia Kykkänen (19.) ja Antti Aalto (31.).

Päivä käynnistyi naisten henkilökohtaisella osakilpailulla. Kilpailussa hypänneet molemmat suomalaiset, Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho, ylsivät maailmancupin pisteille. Kykkänen oli kilpailun 19:s ja Rautionaho 24:s.

– Parempaa kuin eilen sekajoukkuemäessä, oli ihan OK kilpailu. Näytti molempien osalta rennommalta, ei tarvinnut yrittää niin paljoa. Molemmat pystyi luottamaan omaan hommaan. Toki siellä on vielä asioista, joita haetaan, mutta ollaan menossa parempaan suuntaan, kommentoi naisten valmentaja Ossi-Pekka Valta.

Urheilijat olivat samoilla linjoilla Vallan kanssa.

– Tänään oli enemmän taas sellaisia hyppyjä, mitä treeneissäkin. Kaksi ihan suhteellisen tasaista hyppyä. Toisella olisi voinut vielä muutaman metrin rutistaa, mutta ihan hyvä päivä, pohti Kykkänen.

– Sijoituksellisesti voi ihan tyytyväinen olla. Otetaan tästä päivästä hyvät asiat mukaan ja jatketaan hyvällä fiiliksellä huomiseen, kommentoi Rautionaho.

Kilpailun voitti Norjan Silje Opseth ennen Slovenian Nika Kriznaria ja Japanin Sara Takanashia.

Tulokset
Kommentteja SoundCloudissa

Antti Aalto hyppäsi miesten henkilökohtaisessa kilpailussa sijalle 31. Kilpailun toisella kierroksella hyppäsi tänään 31 urheilijaa. Aallon kilpailuhypyt kantoivat 122,5 ja 116,5 metriä.

Toisen kierroksen paikoista käytiin kovaa kilpailua. Niko Kytösahon ja Eetu Nousiaisen päivä päättyi ensimmäiseen kierrokseen. Kytösahon kilpailuhyppy kantoi 121,5 ja hän oli päivän 35:s. Eetu Nousiainen ponnisti niin ikään 121,5 metriin ja lopputuloksissa irtosi 39:s sija.

Kilpailun voitti Norjan Marius Lindvik. Toiseksi sijoittui Saksan Markus Eisenbichler ja kolmannen sijan otti Norjan Robert Johansson.

Tulokset

Suomen joukkue yhdeksäs nuorten MM-kisoissa

Nuorten MM-kilpailut jatkuivat mäkihypyn osalta joukkuekilpailulla. Joukkuemäessä käytiin kovaa taistelua toisen kierroksen paikoista ja Suomen joukkue jäi lopulta 0,5 pisteen päähän kahdeksannesta sijasta. Suomen joukkueessa hyppäsivät Timi Heiskanen, Vilho Palosaari, Tomas Kuisma ja Kasperi Valto.

Tiukasta kilpailusta kertoo se, että Suomen joukkue jäi ensimmäisellä kierroksella vain 3,1 pistettä kuudennestakin sijasta.

– Tasainen nippu tänään, ihan ok suorituksia meiltä. Jos joku sanoisi, että kolme pistettä kuudenteen sijaan, voisi olla ihan tyytyväinen tasoon, mutta sitten kun katsotaan, että 0,5 pistettä jäätiin toisen kierroksen paikasta… On se kova takaisku. Kova nippu oli siinä (joukkueita). Tällaista on urheilu, kommentoi valmentaja Lauri Hakola.

– Onnittelut yhdistetyn joukkueelle maailmanmestaruudesta, päättää Hakola.

Joukkuemäen voitti Itävalta. Toiseksi hyppäsi Norja ja kolmanneksi sijoittui Saksa.

Tulokset