Niskaset kärkikahinoissa maastohiihdossa – yhdistetyn urheilijoilla kulki suksi hiihto-osuudella

Maastohiihto

Niskaset kärkikahinoissa perinteisen normaalimatkoilla

Iivo Niskanen oli viides ja Kerttu Niskanen kuudes Ruka Nordicin perinteisen 10 ja 15 kilometrin väliaikalähdöissä. Sekä naisissa että miehissä neljä urheilijaa hiihti pisteille ja uran parhaita tuloksia tehtailtiin kotikisoissa.

Kerttu Niskanen taisteli ladulla loppuun saakka, vaikka meno ei ollut parhaimmasta päästä.

”Kunto on tällä hetkellä hyvä, vaikka vähän kohmeista menoa oli. Omasta mielestäni yritin koko matkan taistella, ja maalisuoralle yritin lyödä, en antanut periksi”, mietti Niskanen kisan jälkeen.

Niskanen lähtee luottavaisena Rukan Mini Tourin kolmannelle etapille sijalta 10. Aikaeroa johtavaan Norjan Terese Johaugiin on 42 sekuntia.

Niskasen takana Jasmi Joensuu hiihti uran parhaaseen sijoitukseen, ollen 23:s. Pisteille ylsivät myös 25:s Laura Mononen ja 30:s Johanna Matintalo.

Miesten 15 kilometrin perinteisellä Iivo Niskanen oli viides. Niskanen oli pettynyt jäädessään palkintopallisijoista.

”Vaikea kisa, tosi haastava. Toinen kierros tuli hyvin, mutta siinä joutui liian koville. Oletin, että pystyn helpommin hiihtämään kärkivauhtia, mutta en pystynyt”, totesi Niskanen.

Niskasen takana Ristomatti Hakola hiihti 11:nneksi.

”Ihan hyvä kisa, odotin huonompaa”, totesi Hakola lyhyesti, mutta tyytyväisenä.

Myös Joni Mäki jatkoi erinomaisia hiihtoja ja jätti tuloslistaan parhaan normaalimatkojen sijoituksensa, ollen 17:s. Perttu Hyvärinen täydensi erinomaista suomalaispäivää ollen 19:s.

Niskanen lähtee Mini Tourin viimeiselle vapaan etapille sijalta viisi ja Ristomatti Hakola sijalta kahdeksan.

Aalto avasi kauden hyvällä pistepotilla

Antti Aalto jatkoi tasaisia hyppyjään Rukan suurmäessä. Aalto ponnisti sijalle 20. hypäten 128 ja 123 metriä. Aalto ei ollut täysin tyytyväinen hyppyihinsä, vaikka viikonlopun edetessä hyppy onkin parantunut ja tasaisuus löytynyt.

– Tänään oli kohtuullista tekemistä, vielä askel jouhevuutta tarvitaan ja pieni rentouden lisäys voisi tuoda lisämetrejä, mietti Aalto.

Aallon takana päivän kilpailussa hyppäsivät Niko Kytösaho, joka oli 40:s ja Andreas Alamommo 42:s.

Yhdistetty

Ilkka Herola nousi sijalle 11 – Perttu Reponen nappasi uran ensimmäiset maailmancup-pisteet

Yhdistetyn joukkue paransi otteitaan Rukalla toiseen osakilpailuun. Parhaimmasta sijoituksesta vastasi Ilkka Herola, joka nousi kilpailun nopeimmalla hiihtoajalla sijalta 24 sijalle 11.

Herola totesi menon ladulla olleen helppoa.

– Oli tosi hyvä suksi ja mukava paikka hiihtää. Oli sellaista ajamisen iloa, totesi Herola.

Sija 11 on Herolan paras sijoitus Rukan maailmancupin osakilpailuista, joten sijoitus lämmitti urheilijan mieltä ja antaa positiivisia merkkejä kuntoa ajatellen.

– Rukalla ei ole oikein ikinä kulkenut. Toisaalta nyt sen voi ajatella niin, että asiat ovat tällä hetkellä oikein hyvin ja on hyvä lähteä kauteen.

Eero Hirvonen vei nimiinsä kilpailun kolmanneksi nopeimman hiihtoajan ja nousi sijalle 14. Suomalaisittain ilon aihetta herätti myös Perttu Reponen, joka nappasi taskuun uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet. Reponen oli 28:s.

– Tosi hyvä fiilis. Oli tiukka kisa, jäi kaikki voimat ladulle. Hyvältä kyllä tuntuu, pohti Reponen.

Arttu Mäkiaho oli 37:s, Otto Niittykoski sijalla 41, Olli Salmela 45:s ja Waltteri Karhumaa 46:s.