Niskaset jatkoivat voittokulkuaan Vuokatin Aateli Racessa

Jo 18. kerran järjestetty Vuokatin Aateli Racen kaksipäiväinen kilpailutapahtuma tarjosi jälleen vauhdikasta menoa Kainuun ytimessä. Voitot menivät samaan perheeseen, kun Vuokatinvaaran ruhtinattareksi nousi Kerttu Niskanen ja marsalkaksi Iivo Niskanen.

Keskiviikon kilpailupäivä käynnistyi maastojuoksuosuuksilla. Naisten 3 kilometrin juoksun vei nimiinsä viime vuoden tapaan Johanna Matintalo. Miesten 4,5 kilometrin juoksuosuuden voitosta käytiin tiukkaa kamppailua Iivo Niskasen ja Remi Lindholmin kesken. Niskanen ylitti maaliviivan lopulta ensimmäisenä ja turvasi takaa-ajoon 12 sekunnin kaulan Lindholmiin.

Naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailuun ensimmäisenä starttasi Kiinan Qinghua Ma. Kerttu Niskanen lähti rullaradalle vain sekunnin Man jälkeen. Niskasen vahva hiihto-osuus takasi lopulta suomalaiselle kilpailun ykkössijan. Toiselle sijalle nousi vahvan hiihdon tehnyt Eveliina Piippo, Kiinan Ma oli kolmas. 

Niskanen oli tyytyväinen otteisiinsa, vaikka kuormaa edelliseltä harjoitusleiriltä vielä oli.

– Varmasti oli vielä Italian leirikuormaa alla. Kunto on kuitenkin tähän ajankohtaan nähden ihan ok. Kovasti tehdään töitä. Uskon, että hyvä tulee, pohti Niskanen.

Miesten kilpailu oli lopulta selkeä Iivo Niskasen hyväksi. Remi Lindholm ylitti maaliviivan 25,6 sekuntia Niskasen jälkeen. Kolmannen sijan vei nimiinsä 22-vuotias, vastikään hiihdon maajoukkueeseen noussut Arsi Ruuskanen

Niskasen Vuokatin Aateli Racen voitto oli jo viides putkeen. Rankan kisaformaatin lisäksi kova helle asetti omat haasteensa urheilijoille.

– Oli kuuma päivä, oli tietysti jo senkin puolesta rankkaa. Joutui kyllä juomaan ja kastelemaan itseänsä matkankin aikana, kommentoi Niskanen.

Lindholm nousi Aateli Racen kokonaiskilpailussa ensimmäisen kerran kolmen parhaan joukkoon.

– Prologi lähti hyvin. Vähän harmitti tänään maalissa juoksun jälkeen, sen osuuden voittoonkin olisi ollut mahdollisuudet. Tiesin, että olen siinä vahvoilla. Takaa-ajoon lähdin vähän vaikeaan paikkaan, kun eteen oli se 12 sekuntia ja takaa oli myös tulossa ryhmä kovaa kiinni, kertasi Lindholm.

Tulokset