Niskasen sisarukset hiihtivät nopeimmat ajat naisten ja miesten prologeissa – ”Sai kyllä tosissaan iskeä sen minkä lähtee”

Vuokatin Aateli Racen ensimmäinen kisapäivä päättyi naisten ja miesten prologien osalta Kerttu ja Iivo Niskasen voittoon. Viime vuonna Aateli Racen ruhtinattareksi ja marsalkaksi kruunatut Niskasen sisarukset jatkoivat siitä, mihin viime vuonna jäivät.

Naisten prologissa toiselle sijalle hiihti Eveliina Piippo, jonka ero Niskaseen oli noin viisi sekuntia. Kolmanneksi hiihtänyt kiinalainen Qinghua Ma jäi Niskasesta noin yksitoista sekuntia. Kisa oli tapahtumarikas etenkin Niskaselle, sillä hän kaatui matkalla kohti Vuokatinvaaran huippua. 

– En muista, koska viimeksi olisin kaatunut rullilla ylämäkeen. Ajatuksissani iskin sauvan suksen väliin. Siitä kun nousin, niin sai kyllä tosissaan iskeä sen minkä lähtee”, Niskanen kommentoi kilpailun jälkeen. 

Miesten prologissa Iivo Niskanen kellotti Vuokatinvaaran huipulla nopeimman ajan. Lauri Lepistö hiihti toiseksi noin neljän sekunnin erolla Niskaseen. Prologin kolmanneksi hiihti Remi Lindholm, joka jäi Niskasesta noin yhdeksän sekuntia. 

Naisten ja miesten yleiset sarjat jatkuvat keskiviikkona maastojuoksulla ja rullahiihdolla klo 10 alkaen. Tiistain rullahiihdon ja keskiviikkoaamun maastojuoksun yhteisajan perusteella määräytyvät lähtöjärjestykset sekä lähtövälit vapaan tyylin rullahiihtoon. 

Prologien tulokset kokonaisuudessaan

Vuokatin Aateli Racen kuvapankki on median ja urheilijoiden käytettävissä. Kuvien kreditit Loru Creative / Roni Lukkarinen.