Niko Kytösahon hyppy ei riittänyt toiselle kierrokselle Engelbergissä

© Roni Lukkarinen

Syntymäpäiviään viettänyt Niko Kytösaho hyppäsi Engelbergin HS140 mäessä ensimmäisellä kierroksella 119 metriä kantaneen hypyn. Se oikeutti sijaan 39, ja toisen kierroksen paikka jäi tänään lunastamatta.

– Erittäin vaikea päivä. Eilen oli jo hyppääminen vaikeaa, ja tänään jatkui aikalailla sama ralli. Jostain syystä nyt nämä kisaviikonloput on nyt vaikeita, ja en pysty hyppäämään samalla tasolla kuin vapaissa treeneissä. Tulee kiire, ja sitä myös sitten tekniikkavirheitä ja tehot jää pois, niin tulos on sitten tuollainen, Kytösaho analysoi hyppyään.

Joukkueen valmentajana Engelbergissä toiminut Frederic Zoz koki, että isommassa kuvassa Kytösahon hyppy on menossa oikeaan suuntaan.

– Nikon taso normaalisti on sillä tasolla, että hänen pitäisi hypätä toisella kierroksella. Jos katsomme isompaa kuvaa, Nikon prosessissa on tärkeää, että hän oppii kilpailemaan ja hyppäämään hyviä hyppyjä myös kisoissa. Odotamme kuitenkin huomista kisaa, ja sen jälkeen mäkiviikkoa, uskomme Janne Väätäisen kanssa että taso tulee olemaan silloin korkeammalla, Zoz kertoi kisan jälkeen.

Kilpailun voitti Saksan Karl Geiger, toiseksi hyppäsi Japanin Ryoyu Kobayashi ja kolmanneksi Slovenian Timi Zejc.

Tulokset
Kuuntele kommentit Soundcloudista