Niko Kytösaholle uran paras sijoitus maailmancupissa – Antti Aalto 23:s

© NordicFocus

Miesten mäkihypyn maailmancup jatkui Yhdysvaltojen Lake Placidissa myöhään eilisiltana Suomen aikaa pidetyllä parijoukkuekilpailulla ja tänään järjestetyllä henkilökohtaisella kilpailulla. Suomen eilisessä joukkueessa hyppäsivät Niko Kytösaho ja Antti Aalto, jotka siivittivät Suomen sijalle 7. Kilpailun voitti Puola kaksikollaan Piotr Zyla ja Dawid Kubacki.

Niko Kytösaho sai pitkän eilispäivän päätteeksi myös onnistumisia parikilpailun lopulla.

– Parikisassa kaksi ekaa hyppyä oli huonoja. Jostain syystä oli tosi vaikeaa. Onneksi kisan viimeiselle kierrokselle sain kaivettua vähän normaalimman hypyn – se oli kuitenkin ihan ok veto, kommentoi Kytösaho.

Tämän päivän henkilökohtaisessa kilpailussa Niko Kytösaho nappasi uran parhaan sijoituksensa ollen 16. hypyillä, jotka kantoivat 117,0 ja 121,0 metriä. Myös Antti Aalto otti maailmancupin pisteitä, ollen kilpailun 23. Hänen hyppynsä kantoivat 115,5 ja 114,0 metriä. Kilpailun voitti Norjan Halvor Egner Granerud.

Kytösaho oli luonnollisesti tyytyväinen uran parhaasta sijoituksestaan.

– Täytyy olla tyytyväinen päivään, että uran paras sijoitus tuli. Karsintahyppy oli aika heikko. Kisaan sai selkeästi parannettua siitä. Ei mitään ihmeellistä, ihan tasapainoiset vedot. Tänään, kun oli enempi-vähempi tuulilottoa, niin kävi ihan hyvä tuurikin, ja sieltä irtosi sitten uran paras hyvään saumaan. Tästä jatketaan ja lähdetään pikku reenitauolle ja valmistautumaan MM-kisoihin, summasi Kytösaho.

Antti Aalto ei saanut parasta onnistumistaan tälle päivälle, mutta oli kuitenkin tyytyväinen viikonloppuun kokonaisuutena.

– Tänään en ihan ensimmäisellä hypyllä onnistunut haluamallani tavalla. Pikkuisen tuli kiire siinä ponnistuksessa, että joutui antamaan vähän vauhtimäen asennosta periksi alaspäin. Ei päässyt ihan puhtaasti työntämään. Toisella sitten paikkasin sitä virhettä ja se oli pikkuisen parempi suorituksena. Toisessa ei vaan ollut niin hyvät olosuhteet tarjolla, mutta mukava kokemus tämä viikonloppu kuitenkin, iloitsi Aalto.

Niko Kytösahon kommentit eilisestä päivästä (11.2.2023)
Super Team -kilpailun tulokset (11.2.2023)
Niko Kytösahon kommentit tämän päivän kilpailusta (12.2.2023)
Antti Aallon kommentit tämän päivän kilpailusta (12.2.2023)
Kilpailun tulokset (12.2.2023)