Niko Kytösaholle seitsemäs sija lentomäen MM-kilpailuissa Itävallassa – ”Aika uskomaton fiilis tällä hetkellä”

© Thibaut/NordicFocus

Lentomäen MM-kilpailut käynnistyivät perjantaina Itävallassa Kulmin lentomäessä henkilökohtaisella kilpailulla. Torstain karsintakilpailu peruttiin haastavista tuuliolosuhteista johtuen. Niko Kytösaho oli erinomaisessa vireessä perjantaina kilpailun kahdella ensimmäisellä kierroksella. Kytösahon hypyt kantoivat 232,5 ja 218,5 metriä HS235-mäestä. Kytösaho oli avauspäivän jälkeen seitsemännellä sijalla.

Lauantaina kilpailua jatkettiin kolmannella kierroksella. Haastavista tuuliolosuhteista johtuen kilpailun alku viivästyi kahdella tunnilla, ja lopulta kilpailussa hypättiin ainoastaan kolme kierrosta neljän kierroksen sijaan. Niko Kytösaho jatkoi loistavia otteita myös kolmannella hypyllään ja juhli lentomäen MM-kilpailujen seitsemättä sijaa. Kytösahon kolmas hyppy kantoi 215 metriä.

Niko Kytösaho oli odotetusti iloinen seitsemännestä sijastaan ja oli tyytyväinen siihen, miten hän sai kilpailuun kolme hyvää hyppyä haastavista olosuhteista huolimatta.

– Aika uskomaton fiilis tällä hetkellä. Eilen homma lähti kuin unelma käyntiin, ja sain ensimmäisestä hypystä paljon itseluottamusta, joten pystyin vain antaa menemään. Tänään olikin henkisesti aika vaikea päivä. Yli neljä tuntia odottelimme mäellä, että mitä tapahtuu. Lopulta hyppäsimme tänään vain kerran, joten olen kyllä todella tyytyväinen, miten sain ladattua itseni siihen ja tehtyä hyvän hypyn, summasi Kytösaho koko kilpailua iloisena.

Miesten maajoukkueen päävalmentaja Lauri Hakola oli iloinen Kytösahon tasaisesta suorittamisesta ja siitä, miten suomalainen sai potentiaalinsa valjastatettua myös kilpailutilanteeseen.

– Nikolta aivan loistava kokonaispanos – kolme tasaista hyppyä. Vihdoin hän sai ulos kisatilanteessa sitä, mitä hän osaa ja on pystynyt kauden aikana treeneissä koko ajan tekemään. Oli hienoa, että nyt vähän niin kuin avautui homma ja sai hyvän draivin päälle. Sitä kautta myös tekniikka tuli paremmin ulos. Tänään oli vähän vaihtelevat ja vaikeat olosuhteet, eikä ollut Nikollakaan helppo paikka hypätä, summasi Hakola.

Muita suomalaisia ei nähty jatkossa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Lentomäessä debytoinut Kasperi Valto jäi niukasti ulos kilpailun viimeisiltä kierroksilta ja oli kilpailun 33. Eetu Nousiainen oli lopputuloksissa 38. ja Antti Aalto 41.

Lentomäen MM-kilpailut huipentuvat sunnuntaina joukkuekilpailuun, joka alkaa klo 15 Suomen aikaa.

Tulokset
Lentomäen MM-kilpailut, Kulm
Niko Kytösahon kommentit SoundCloudissa
Päävalmentaja Lauri Hakolan kommentit SoundCloudissa