Niko Kytösaho yhdeksänneksi Willingenissä – Jenny Rautionaho 11.

03.02.2024, Willingen, Germany (GER): Niko Kytosaho (FIN) – FIS world cup ski jumping men, individual HS147, Willingen (GER). www.nordicfocus.com. © Reichert/NordicFocus. Every downloaded picture is fee-liable

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Saksan Willingenissä. Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Jenny Rautionaho, joka oli kilpailun 11. Rautionahon hypyt kantoivat 107,5 ja 123,5 metriä ja hän onnistuikin toisen kierroksen hypyllään nostamaan asemiaan 5 sijaa. Julia Kykkänen oli kilpailun 28. 110,5 ja 70,0 metriä kantaneilla hypyillään. Kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Jacqueline Seifriedsberger.

Jenny Rautionaholla on ollut vaikeuksia päästä sinuiksi Willingenin mäen kanssa, mutta päivä oli kuitenkin plusmerkkinen.

– Oli vähän märkä kisa. Ei ihan talvilajia muistuttanut, mutta hypättiin kuitenkin. Ekalla kierroksella oli teknisesti ihan hyvä hyppy, mutta keli ei ollut oikein hyvä. Toisella kierroksella sitten keli oli hyvä, mutta hyppynä ei sitten niin hyvä. Kuitenkin kiipesin toisella kierroksella taas sinne muutaman sijan ylöspäin, niin voi olla ihan tyytyväinen. Vähän muutenkin ollut hakemista tuon mäen kanssa, niin sai vähän valonpilkahdusta hyppäämiseen tuossa mäessä. Toivottavasti huomenna pääsisi viewlä hyppäämään kisaa, vaikka keli näyttää vähän huonolta. Lähdetään kuitenkin hyvällä fiiliksellä huomiseen, summasi Rautionaho.

Miesten illan kilpailussa oli tarjolla suomalaisyllätys, kun Antti Aalto johti kilpailua ensimmäisen kierroksen 147,5 metrisen hyppynsä jälkeen. Aallolta ei kuitenkaan nähty toisella kierroksella samanlaista onnistumista ja hänen 128,0 metrinen hyppynsä pudotti miehen sijalle 14. Niko Kytösaho oli päivän 9. 133,5 ja 145,0 metrisillä hypyillään. Hän onnistui nostamaan asemiaan 11 sijaa toisella kierroksella. Myös Kasperi Valto oli mukana kilpailussa, mutta hän karsiutui toiselta kierrokselta (34.). Kilpailun voittoon hyppäsi Norjan Johann Andre Forfang.

Niko Kytösahon hyvä vire viime viikonlopun MM-kisoista sai jatkoa.

– Oli vähän kaksijakoinen kisa. Hyvin hyppäsin molemmilla kierroksella, mutta ekalla oli tosi haastava keli, mihin laskettiin. Hyppy oli parempi mitä sijoitus. Toisella kierroksella sain toisen hyvän hypyn ja siihen sattui ihan hyvä keli myös, niin sain aika hyvän nousun tehtyä tossa toisella. Uran eka TOP10, jos MM-kisaa viime viikonlopulta ei lasketa, niin oon tosi tyytyväinen. Sain sen viime viikonlopun vireen siirrettyä tänne normaaleihin mäkiin ja tehtyä hyvän kisan siihen jatkeeksi, niin oon tyytyväinen, iloitsi Kytösaho.

Antti Aalto pääsi tänään kokemaan, miltä tuntuu lähteä toiseen kierrokseen maailmancupkisan johtajan paikalta.

– Tänään oli kyllä kieltämättä aikamoinen päivä. Eka hyppy oli tosi hyvä ja siellä sattui myös hyvä olosuhde. Siitä oon kyllä iloinen, että näki, mihin parhaimmillaan pystyy. Toinen ei sitten ollut hyppynä ihan niin hyvä, vaikkei se kaukaa hakenutkaan, eikä ollut niin hyvä olosuhdekaan. Kuitenkin kauden parasta tähän mennessä yhteensä, niin mikäs tässä. Otetaan tästä hyvät asiat mukaan ja jatketaan eteenpäin, summasi Aalto.

Mäkihypyn maailmancup
Willingen 2.-4.2.2024
Naisten tuokset
Miesten tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa