Niko Kytösaho Vikersundin tuplakisapäivänä sijoille 20 ja 22 – Jenny Rautionaho naisten kilpailun 17.

© Authamayou/NordicFocus

Mäkihypyn Raw Air Tournament jatkui Vikersundin HS240-mäessä naisten henkilökohtaisella kilpailulla sekä miesten kahdella henkilökohtaisella kilpailulla, kun alkuperäisen kilpailuaikataulun lisäksi eilisen peruttu kilpailu siirtyi tälle päivälle.

Naisten osalta lentomäkeen pääsivät maailmancupin kokonaiskilpailun 15 parasta sekä ne viisi urheilijaa, jotka olivat Trondheimin osakilpailujen jälkeen Raw Air Tournamentin TOP15 joukossa. Päivän kilpailussa oli lopulta yhteensä 17 urheilijaa. Jenny Rautionaho oli kilpailun ainoa suomalaisedustaja. Rautionaho joutui tyytymään kilpailun jumbosijaan ja oli kilpailun 17. hypyillä, jotka kantoivat 155,0 ja 175,0 metriä. Voittajaksi ylsi tänään Norjan Eirin Maria Kvandal.

Rautionaholla oli haasteita Vikersundin lentomäen vauhtimäen kanssa.

– Vaikeaa tekemistä lentomäessä. Puomi on niin korkea, että siinä jää niin helposti asento taakse ja kaarteessa painuu vielä enemmän taakse, niin sitten lähtee vetämään yläkropan vielä enemmän taakse keulalla, mitä ei saisi lentomäessä tapahtua. Se vie vauhdin sitten pois. Tällä kertaa näin ja vielä painetaan yksi kisa tälle kaudelle ja sit saa ehkä hengähtää hetken. Kausi on ollut pitkä ja painava, kertoi Rautionaho.

Miesten ensimmäisessä (yhden kierroksen) kilpailussa Niko Kytösaho hyppäsi sijalle 20. Hänen hyppynsä kantoi 202,0 metriä. Kasperi Valto oli 31. ja Antti Aalto 37. Eetu Nousiainen ei selviytynyt mukaan kilpailuun perjantaina hypätystä karsinnasta. Ensimmäisen kilpailun voitti Itävallan Stefan Kraft.

Päivän toiseen miesten kilpailuun (3 hyppykierrosta) pääsi osallistumaan ensimmäisen kilpailun 30 parasta urheilijaa. Näin ollen ainoa suomalaisedustaja toisessa kilpailussa oli Niko Kytösaho. Hän oli kilpailun 22. 192 metrisellä hypyllään, eikä selvinnyt mukaan kilpailun kahdelle seuraavalle kierrokselle (toiselle kierrokselle 20 parasta ja kolmannelle kierrokselle 10 parasta). Kilpailun voiton nappasi lopulta Itävallan Daniel Huber.