Niko Kytösaho suurmäen suomenmestariksi Puijolla – Julia Kykkänen 29:s Rasnovissa

© NordicFocus

19.2.2023 Muokattu artikkelia: lisätty Julia Kykkäsen perjantainen maailmancupsijoitus.

Suurmäen SM-kilpailu hypättiin tänään Kuopion Puijon HS127-mäestä. Suomenmestaruuden vei Paimion Urheilijoiden Niko Kytösaho 289,2 pisteellä. Toiseksi sijoittui Kiteen Urheilijoiden Antti Aalto (258,1 pistettä) ja kolmanneksi Kuusamon Erä-Veikkojen Vilho Palosaari (256,3 pistettä).

Niko Kytösaho oli tyytyväinen päivän tasaisiin suorituksiinsa.

– Hyvä kisa oli. Tasaiset, hyvät hypyt. Parhaat kisahypyt pitkään aikaan – tyytyväinen olen päivään. Tässä on vielä pari treenipäivää ennen, kun lähetään MM-kilpailuihin. Tästä on ihan hyvä lähteä niitä kohti, summasi Kytösaho päivää.

Myös yhdistetyn suomenmestaruuskilpailun mäkiosuus hypättiin tänään. Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola johtaa kilpailua reilulla erolla toisena olevaan Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutruun. Eroa kaksikon välillä on +1:33. Kolmentena mäkiosuuden jälkeen on Ounasvaaran Hiihtoseuran Waltteri Karhumaa, +1:46 kärjen perässä. Yhdistetyn hiihto-osuus kilpaillaan huomenna Puijolla klo 10.00.

Myös mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Romanian Rasnovissa. Ainoa suomalaisedustaja naisten kilpailussa oli Julia Kykkänen, joka oli päivän kilpailun 29. Kilpailun voitti Norjan Anna Odine Stroem. Julia Kykkänen otti pisteitä myös perjantain osakilpailussa, jossa hän oli 21. Miesten kilpailussa ei viikonloppuna ollut suomalaisia.

Suurmäen SM tulokset
Kytösahon kommentit Soundcloudissa
Yhdistetyn hiihto-osuuden tulokset
Rasnov, naisten maailmancupin tulokset 17.2.
Rasnov, naisten maailmancupin tulokset 18.2.