Niko Kytösaho säväytti karsinnassa – varsinainen osakilpailu jäi yhteen kierrokseen

Mäkihypyn maailmancup jatkui Nizhny Tagilissa kauden toisella osakilpailulla. Kilpailupäivä käynnistyi iltapäivällä karsinnalla, jossa suomalaishyppääjä Niko Kytösaho nähtiin mukana kärkikahinoissa. Kytösaho oli 118,5 metrin hypyllään karsinnan viides. 

– Karsinnan hyppy oli perushyvä, pohti Kytösaho päivän päätteeksi.

Varsinaisella kilpailukierroksella Kytösaho ylsi 114 metriin. Hyppy ei oikeuttanut toisen kierroksen paikkaan, ja paikka toisella kierroksella jäi 5,9 pisteen päähän. Kytösahon lopullinen sijoitus oli 39:s.

– Sulin kilpailuun ihan täysin. Se näkyi lopputuloksessa, kommentoi Kytösaho lyhyesti.

Kytösaho oli ainut suomalainen, joka nähtiin mukana kilpailussa. Antti Aallon karsinta päättyi 59. sijaan. Päävalmentaja Janne Väätäinen ei paina paniikkinappulaa Aallon kohdalla ja iloitsi luonnollisesti Kytösahon otteista.

– Antti tarvitsee vielä vapaita harjoituksia, hypätään tässä pari päivää. Jospa se lähtisi siitä aukeamaan. Ei pidetä kiirettä, ei tässä mitään paniikkia ole. Ennemmin tai myöhemmin homma pyörähtää paikoilleen, kommentoi Väätäinen.

– Niko sivusi eilen uransa parasta sijoitustaan ja vielä maailmancupin avauksessa. Äärimmäisen hieno juttu. Tänään karsinnan vitonen, huikea suoritus. Varmasti kisasta on Nikolla päälimmäisenä tunteena ärsytys, mutta hän on myös pystynyt todistamaan viikonloppuna itselleen, että mihin hän pystyy. On syytä olla ylpeä, hän on menossa oikeaan suuntaan.

Päävalmentaja totesi, että tämän päiväinen tilanne oli täysin uusi nuorelle urheilijalle.

– Olla karsinnan vitonen ja sitten yrittää hypätä samalla tavalla kilpailussa, kun ei aiemmin ole välttämättä edes pystynyt haaveilemaan kymppisakin sijoituksesta. Inhimillistä. Niko tulee varmasti tekemään vielä hyvää tulosta, mutta maltillisesti eteenpäin, toteaa Väätäinen.

Sunnuntain kilpailun voitti Norjan Halvor Egner Granerud ennen Saksan Karl Geigeria ja itävaltalaista Stefan Kraftia.

Tulokset

Niko Kytösahon kommentit SoundCloudissa

Mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Rukalla. Suomen kokoonpano kotimaan kilpailuviikonloppuun julkaistaan huomenna maanantaina 22. marraskuuta.