Niko Kytösaho saavutti uransa parhaimman sijoituksen Engelbergissä

Niko Kytösaho vastasi suomalaisittain parhaasta sijoituksesta mäkihypyn maailmancupin osakilpailussa Engelbergissä, Sveitsissä. Kytösaho hyppäsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukaan toiselle kierrokselle ja oli kilpailun 18:s. Sijoitus on juuri 21 vuotta täyttäneen suomalaisurheilijan uran paras.

Kytösaho on esittänyt vahvaa hyppykuntoaan harjoituksissa, mutta ei ole aiemmin onnistunut tuomaan sitä mukanaan kilpailutilanteisiin.

– Ensimmäinen kisahyppy tänä talvena, jonka pystyi vetämään rennosti, eikä tullut minkäänlaista puristusta tai jännitystä. Tuommoinen sieltä näköjään tulee, kun pystyy vetelemään rennosti. Tyytyväinen pitää olla, pohti Kytösaho.

Onnistuminen oli urheilijalle henkisesti tärkeää.

– Kun pääsi toiselle kierrokselle, niin purkautui stressiä ja painetta kisahyppäämisestä ja suorittamisesta. Tuli hyvä veto, ihan kiva, kommentoi tyytyväinen Kytösaho.

Antti Aalto jatkoi tasaisia otteitaan ja oli 23:s. 

– Kohtuullinen päivä, ponnistuksen rytmi ei ollut ihan oikeanlainen. Ylävartalovoittoisesti lähtee ponnistus liikkeelle. Voi olla tyytyväinen, että nuokin hypyt riittävät noille sijoille, pohdiskeli Aalto.

Aalto iloitsi myös joukkuetoverinsa onnistumisesta.

– Mukava nähdä, että porukalla pystyttiin paljon parempaan. Hyvä viikonloppu, iloitsi Aalto.

Kilpailun voitti Norjan Halvon Egner Granerud ennen Saksan Markus Eisenbichleriä. Kolmanneksi sijoittui puolalainen Piotr Zyla.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa
Niko Kytösaho
Antti Aalto
Päävalmentaja Janne Väätäinen