Niko Kytösaho liiteli uransa parhaaseen sijoitukseen Holmenkollenilla – Jenny Rautionaho naisten kilpailun 19:s

© Thibaut/NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui Oslon Holmenkollenilla sunnuntaina Raw Air -kiertueen toisilla osakilpailuilla HS134-mäestä. Miesten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi tänään Niko Kytösaho, joka hyppäsi hienosti uransa parhaaseen sijoitukseen ja oli kilpailun seitsemäs. Kytösahon kilpailuhypyt kantoivat 131,5 ja 124,5 metriä.

– Tänään oli hyvä päivä. Tänään onnistui kaikki ja tuloksin tuli ulos. Kaikin puolin hyvä päivä ja hyvät tasaiset hypyt. Hyvällä fiiliksellä lähdetään jatkamaan turneeta, summasi Kytösaho.

Suomalaisista toisella kierroksella nähtiin myös Eetu Nousiainen, joka hyppäsi kilpailun lopputuloksissa sijalle 27. Antti Aalto oli kilpailun 37. ja Kasperi Valto 46.

Kilpailun tulokset

Naisten kilpailussa molemmat suomalaiset nähtiin päivän kilpailussa. Jenny Rautionaho oli suomalaisista tänään parempi ja hyppäsi lopputuloksissa sijalle 19. Rautionahon hypyt kantoivat tänään 117,5 ja 98,5 metriä. Julia Kykkänen oli tänään kilpailun 25. Kykkäsen hypyt kantoivat 108,5 ja 112,5 metriä.

– Ensimmäisellä kierroksella reissun paras hyppy ja olin kahdeksantena ensimmäisen kierroksen jälkeen. Oli hyvät mahdollisuudet olla tänään TOP10:ssä. Toisella kierroksella päästettiin huonoon keliin. Parempaankin olisi tänään ollut mahdollisuudet, mutta katsotaan uudelleen Trondheimissa, kommentoi Rautionaho.

Kilpailun tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Sunnuntaina kilpailtiin miesten toinen osakilpailu Lahden Continental Cupissa

Mäkihypyn Continental Cup jatkui sunnuntaina Lahdessa miesten toisella osakilpailulla. Kaikki kilpailuun ilmoittautuneet suomalaiset nähtiin myös kilpailun toisella kierroksella. Paras suomalainen oli tänään Paavo Romppainen, joka hyppäsi sijalle 24. Hänen jälkeensä tulivat Mico Ahonen (25.), Henri Kavilo (26.) ja Jarkko Määttä (27.). Kilpailuun osallistui yhteensä 44 hyppääjää. Miesten mäkihypyn Continental Cupin päätöskierrosta vietetään ensi viikonloppuna Puolan Zakopanessa.

Tulokset