Niko Kytösaho jatkoi maailmancupin pisteillä Titisee-Neustadtissa – ”Piti tehdä paljon duunia, että saa tekniikan kasaan”

© Nordic Focus / EXPA Pictures

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Titisee-Neustadtin toisella osakilpailulla. Niko Kytösaho selvitti tiensä kilpailun toiselle kierrokselle ja oli 25:s.

Kytösahon kilpailuhypyt kantoivat 128,5 ja 127 metriä. Suomalaisurheilija koki viikonlopun olleen haastava, mutta näki positiivisena sen, että vaikeinakin päivinä hypyt riittävät pistesijoille.

– Sijoituksellisesti pitää olla tyytyväinen viikonloppuun. Molempina päivinä kyllä huomasi, että mäkiviikko painaa kropassa. Kaikki hypyt olivat vaikeita ja piti tehdä paljon duunia, että saa tekniikan kasaan, kertasi Kytösaho.

Antti Aalto jäi tänään niukasti ulos toiselta kierrokselta ja oli 33:s. Aallolta nähtiin viikonlopun aikana kuitenkin todella vahvoja suorituksia, joista päävalmentaja Janne Väätäinen iloitsi.

– Lauantaina kaksi ihan mieletöntä laakia, sitten meni vähän vaikeaksi toisen kierroksen suorittaminen, mutta kokonaisuutena eilisestä jäi taas kaksi huippusuoritusta Antille takaraivoon. Eilen oli muutenkin hieno päivä, molemmat kaverit toisella kierroksella, pohti Väätäinen.

– Nikolla oli tänään vaikea harjoitus, siihen nähden kisassa hyvä parannus ja viikonlopun molemmista kisoista pisteitä mukaan. Antaa varmasti itseluottamusta ja motivaatiota jatkoon, jatkoi Väätäinen.

Suomen joukkueen urheilijat saivat päävalmentajalta suitsutusta työmoraalistaan.

– Tässä porukassa on todella kiva tehdä töitä, meillä on todella motivoituneita urheilijoita, pohti Väätäinenpitkän kisarupeaman päätteeksi.

Tulokset

Niko Kytösahon kommentit SoundCloudissa