Niko Kytösaho hyvässä iskussa maailmancupin avauksessa – sivusi uransa parasta sijoitusta

© EXPA/NordicFocus

Artikkelia päivitetty 20.11. klo 19.50. Lisätty Niko Kytösahon kommentit kilpailupäivästä.

Mäkihypyn maailmancupin kauden ensimmäinen osakilpailu hypättiin tänään Venäjän Nizhny Tagilissa. Suomalaisista avauskilpailussa mukana nähtiin Niko Kytösaho. Kytösaho avasi pistetilinsä heti kauden ensimmäisestä kilpailusta ja oli 18:s.

Kytösaho ponnisti ensimmäisellä kierroksella onnistuneesti 123,5 metriin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen suomalaisurheilija oli peräti 13:s.

– Ensimmäinen hyppy oli selkeästi reissun paras tähän mennessä. Siinä oli jo juttuja, joita on ollut koko syksyn treeneissäkin. Ei ihan sitä tasoa, mitä on pystynyt hyppäämään treeneissä, mutta kuitenkin hyvä aloitus ja sai kisaan tehtyä (hyvän suorituksen), pohti Kytösaho.

Toisella kierroksella Kytösaho joutui hieman taipumaan 112,5 metrin hypyllään. Kytösaho sivusi kuitenkin uransa parasta sijoitusta ja oli lopulta 18:s. Suomalaisurheilija oli tyytyväinen kauden avaukseensa.

– Toisella hypyllä tuli vähän kiire, tekniikka ja ajoitus vähän petti. Täytyy olla tyytyväinen, että kauden ensimmäiseen kisaan pystyi tekemään kokonaisuudessaan hyvän suorituksen. Tästä on hyvä jatkaa.

Kilpailut Nizhny Tagilissa jatkuvat huomenna toisella henkilökohtaisella kilpailulla. Päivä käynnistyy karsintakilpailulla klo 15.30 Suomen aikaa. Suomalaisista puomilla nähdään Kytösahon lisäksi Antti Aalto.

Tulokset

Niko Kytösahon kommentit SoundCloudissa