Niko Kytösaho hyppäsi jälleen kymppisakin tuntumaan – ”Näköjään tänä viikonloppuna se taso oli tuossa kympin kieppeillä”

© Jesse Väänänen

Puolan Wislassa jatkettiin tänään kesä-GP:n henkilökohtaisilla osakilpailuilla sekä naisten että miesten osalta. Päivän paras suomalaismies oli eilisen tapaan Niko Kytösaho. Kytösaho hyppäsi sekä prologissa että varsinaisessa kilpailussa tasaisen varmasti ja sijoittui lopulta sijalle 12. Kytösahon hypyt kantoivat kilpailussa 127 ja 124 metriä.

– Aika samanlainen päivä kuin eilen, että ei mitään ihmeellistä tekemistä. Semmoista tasaisen paksua ja ihan ok suorittamista. Näköjään tänä viikonloppuna se taso oli tuossa kympin kieppeillä. Nyt on eka check point nähty, että missä se taso menee. Tästä lähdetään taas jatkamaan treenejä, Kytösaho summaa suorituksiaan.

Eetu Nousiainen oli toinen suomalaismiehistä, joka jatkoi päivän kilpailun toiselle kierrokselle. Nousiaisen hypyt olivat 113,5 ja 101 metriä, ja hän oli lopputuloksissa sijalla 30. Eetu Meriläinen oli päivän kolmas suomalainen. Uransa ensimmäiset kesä-GP:n kilpailut Wislassa hypänneen Meriläisen ensimmäisen kierroksen hyppy ei tällä kertaa riittänyt kilpailun toiselle kierrokselle. Meriläisen hyppy kantoi 93,5 metriä, mikä oikeutti lopputuloksissa sijalle 43.

Puolalaiset ottivat kolmoisvoiton miesten kilpailussa. Kilpailun voitti Kamil Stoch, toiseksi tuli Dawid Kubacki ja kolmanneksi sijoittui Jakub Wolny.

Tulokset

Naisten kilpailussa hypänneen Jenny Rautionahon suoritus hylättiin kilpailun ensimmäisellä kierroksella hyppypuvun takia. Tästä johtuen hän ei jatkanut kilpailun toiselle kierrokselle.

Naisten kilpailun voitti Slovenian Nika Kriznar, toiseksi hyppäsi Slovenian Ursa Bogataj ja kolmanneksi sijoittui Ranskan Josephine Pagnier