Niko Kytösaho 35:s Bischofshofenissa

©NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui heti Keski-Euroopan mäkiviikon jälkeen Itävallan Bischofshofenissa. Niko Kytösaho selvitti tiensä karsinnasta varsinaiseen osakilpailuun ja oli kilpailun 35:s. 

Kytösaho avasi päivän vahvasti harjoituksissa ja karsinnassa 128 ja 127,5 metrin hypyillään, mutta ei onnistunut kilpailukierroksella tekemään saman tasoista hyppyä. Suomalaishyppääjän hyppy varsinaisessa osakilpailussa kantoi 122,5 metriä. Kytösaho on viime viikkoina taistellut nimenomaan kilpailutilanteissa hyppäämisen kanssa.

– Treeni- ja karsintakierroksilla hyppy kulkee, kilpailutilanteissa hyppy ei vaan kulje. Tällä hetkellä tilanne näyttää olevan se, ja jotakin sille pitäisi tehdä, pohti Kytösaho tiiviin kilpailurupeaman päätteeksi.

Eetu Nousiainen hyppäsi karsinnassa sijalle 51 ja oli ensimmäinen kilpailukierroksn ulkopuolelle jäävä urheilija. Nousiaisen karsintahyppy kantoi 113 metriä.

Lauantai-illan kilpailun voitti Norjan Marius Lindvik ennen joukkuetoveriaan Halvor Egner Granerudia. Kolmanneksi sijoittui Itävallan Jan Hoerl.

Tulokset