Niko Kytösaho 34:s mäkiviikon kolmannessa osakilpailussa

© NordicFocus

Keski-Euroopan mäkiviikkoa jatkettiin tänään Itävallan Bischofshofenissa. Mäkiviikon kolmas osakilpailu jouduttiin siirtämään eilen Innsbruckista Bischofshofeniin, jossa nyt hypätäään kiertueen kaksi viimeistä osakilpailua. Niko Kytösaho selvitti tiensä karsinnasta päivän kilpailuun ja oli 34:s.

Kytösaho avasi päivän karsinnassa sijalla 18. Varsinaisella kilpailukierroksella parikilpailussa vastaan asettui itävaltalainen Clemens Aigner. Kytösaho hyppäsi kilpailussa kelpo hypyn, joka kantoi 128 metriä. Suomalaishyppääjä jäi kuitenkin parilleen neljä pistettä. Kytösaho oli pitkään kiinni toisen kierroksen paikassa Lucky Loser -listan kautta, mutta tippui lopulta toiselta kierrokselta.

Kytösahon mukaan päivän hypyt olivat kelvollisia.

– Karsintahyppy oli ihan hyvä eikä kisahypyssäkään mitään suurta juttua ollut, mutta jostain syystä vauhdit olivat järkyttävät. Näissä karkeloissa ei ihan hirveästi voi antaa tasoitusta niissä, kommentoi Kytösaho.

Muita suomalaisia ei nähty mukana varsinaisessa osakilpailussa. Eetu Nousiainen jäi niukasti kilpailukierroksen ulkopuolelle hypättyään karsinnassa sijalle 51. Antti Aalto oli 60:s.

Bischofshofenin ensimmäisen kilpailun voitti Japanin Ryoyu Kobayashi. Toiseksi hyppäsi Norjan Marius Lindvik ja kolmanneksi sijoittui niin ikään norjalainen Halvor Egner Granerud. Mäkiviikko huipentuu huomenna viimeiseen osakilpailuun. Päivä käynnistyy kello 15.30 karsinnalla ja varsinainen kilpailu hypätään 18.30 alkaen.