Niko Kytösaho 30:s suurmäen kilpailussa Oberstdordin MM-kisoissa

© Jesse Väänänen

Niko Kytösaho vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta suurmäen kilpailussa Oberstdorfin MM-kisoissa. Kytösaho hyppäsi sijalle 30.

Kytösahon kilpailuhypyt kantoivat 116,5 ja 120,5 metriä Pisteitä suomalainen kerrytti 193,9. Ensimmäisiä arvokisojaan hyppäävä suomalaisurheilija ei ollut tyytyväinen päivän otteisiinsa.

– Asennon kanssa on ollut hakemista. Keulahomma on edelleen liian kiireellä, kun pitäisi malttaa työntää kunnolla, pohti Kytösaho.

Muut suomalaiset jäivät toisen kierroksen ulkopuolelle. Antti Aalto oli ensimmäinen kierrokselta karsiutuja ja oli kilpailussa sijalla 31. Eetu Nousiainen oli 38:s. Sijoitus on Nousiaisen uran paras MM-sijoitus ja hyppäämisen suunta on taas löytymässä.

– Saatiin vanhoista kisahypyistä kaivettua, että mitä on viimeksi tehty, kun on ollut näin vaikeeta. Löytyi pikkuisen järkeä siihen touhuun, pohti Nousiainen.

– Ei parasta tänään, mutta uran paras MM-sijoitus, jos lentomäeä ei laksetan. En ole tyytyväinen, mutta on sekin (uran paras MM-sijoitus) positiivinen asia, kommentoi Nousiainen.

Tulokset

Lisää kisapäivän tunnelmia SJTEAMFI Instagramissa

Oberstdorfin MM-kisat jatkuvat mäkihypyn osalta joukkuekilpailulla. Suomen joukkueen muodostavat Niko Kytösaho, Antti Aalto, Arttu Pohjola ja Eetu Nousiainen.