Niko Kytösaho 25:s Kulmin lentomäessä – Jenny Rautionaho 22:s Saksan Hinterzartenissa

© NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui miesten osalta lauantaina Itävallassa Kulmin lentomäellä. Suomalaisista karsinnasta kilpailuun ylsi ainoastaan Niko Kytösaho. Kytösahon hypyt kantoivat 192 ja 187 metriä, ja hän ylsi lopputuloksissa sijalle 25. Antti Aalto ja Eetu Nousiainen eivät päässeet jatkoon perjantaina hypätystä karsinnasta.

Niko Kytösaho oli tyytyväinen päästyään hyppäämään molemmat kierrokset, mutta tietää repertuaarissaan olevan vielä parempaa hyppäämistä.

– Ihan hyvä päivä. Eilisestä ja tämän päivän koekierroksesta tehtiin parannusta ja sain parhaat hypyt kisaan. Lentomäkeen siirtyminen on ollut vähän vaikeaa, eikä edelleenkään ole kovin hyvää tekemistä, mutta eiliseen nähden hyvä päivä. Pitää olla tyytyväinen aina, kun saa täyden kisan hypättyä. Lähdetään parantamaan huomiseen, Kytösaho summasi.

Tulokset

Mäkihypyn maailmancup jatkui naisten osalta lauantaina Saksan Hinterzartenissa. Päivän parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Jenny Rautionaho, joka oli kilpailun 22:s. Rautionahon kilpailuhypyt kantoivat 90,5 ja 83,5 metriä. Julia Kykkänen selvitti myös tiensä kilpailuun aiemmin päivällä hypätystä karsinnasta, mutta hänen ensimmäisen kierroksen hyppynsä ei riittänyt toiselle kierrokselle. Kykkänen oli lopputuloksissa 32:s.

– Sijoituksellisesti ihan kohtuullinen tulos. Hypyt oli vähän jo parempaa kuin tässä viime aikoina, mutta on siinä vielä metrejä otettavissa. Onneksi huomenna on uusi päivä ja uusi yritys, kommentoi Rautionaho.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa