Niko Kytösaho 22. Planican lentomäessä

© NordicFocus

Mäkihypyn maailmancupissa hypättiin tänään Planican lentomäessä. Kilpailu oli alkuperäisen aikataulun mukaan tarkoitus hypätä perjantai-iltana, mutta kilpailu jouduttiin olosuhteiden takia siirtämään lauantaiaamuksi. Yksikierroksisena hypätyssä kilpailussa Niko Kytösaho ylsi sijalle 22. Kytösahon hyppy kantoi tänään 212,5 metriä. Muista suomalaisista Antti Aalto ja Eetu Nousiainen eivät selvinneet torstaina hypätystä karsinnasta mukaan kilpailuun. Kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Stefan Kraft ennen Slovenian Anze Lanisekia ja Puolan Piotr Zylaa.

– Sanotaan näin, että yksi tavoite tälle päivälle oli nousta pykälä maailmancupissa, että saisi huomenna hypätä finaalin. Se ei onnistunut, joten aika pettynyt olo tällä hetkellä. Aika heikko hyppy oli tänään ja se ei tavoitteeseen riittänyt, niin ei tässä hirveästi positiivisia ajatuksia ole, pettynyt Kytösaho summasi päivää.

Päävalmentaja Janne Väätäinen oli puolestaan kokonaisuutena tyytyväinen Kytösahon viikonlopun suorituksiin.

– Kausi alkaa olemaan paketissa ellei nyt ihmeitä tapahdu, että huomisesta kilpailusta tulisi vielä poisjääntejä ja Niko pääsisi finaaliin hyppäämään. Nikon osalta oli hyvä lentomäen viikonloppu ja aikalailla kauden paras viikonloppu kokonaisuutena. Hyvää tasaista tekemistä ja tekeminen on parantunut mutta loppui nyt vähän kierrokset ja hypyt kesken. Vuoden päästä on taas seuraava mahdollisuus olla maailmancupin finaalissa mukana. Eetulla ja Antilla karsinnassa ja harjoituksissa oli kaiken kaikkiaan vaikeaa ja silloin kuin lentomäessä ei homma ole ihan kunnossa, niin on vaikea saada itseluottamus kaivettua. Omasta puolesta kiitän urheilijoita, kollegoita ja yhteistyökumppaneita, jotka ovat tässä kolme vuotta olleet mukana. Omalta kohdaltani tämä taival on nyt ohi ja uudet miehet hyppäävät puikkoihin, Väätäinen kertoi.

Planicassa hypätään lauantaina vielä joukkuemäen kilpailu, jossa Suomi ei ole mukana. Sunnuntaina vuorossa on maailmancupin viimeinen henkilökohtainen kilpailu, johon mukaan pääsee Planican kilpailuihin osallistuvista urheilijoista maailmancupin kokonaistuloksissa sijoitukseltaan 30 parasta hyppääjää. Suomalaisten sijoitukset maailmancupissa: Niko Kytösaho 37., Antti Aalto 38., Eetu Nousiainen 62. ja Vilho Palosaari 66.

Kilpailun tulokset
Niko Kytösahon kommentit
Päävalmentaja Janne Väätäisen kommentit
Planica, Slovenia 30.3.–2.4.
Maailmancupin kokonaistulokset