Niko Kytösaho 17:s Holmenkollenin ensimmäisessä osakilpailussa – Jenny Rautionaho naisten kilpailun 23:s

© Modica/NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui Oslon Holmenkollenilla lauantaina Raw Air -kiertueen ensimmäisillä osakilpailuilla HS134-mäestä. Miesten kilpailussa nähtiin kolme suomalaista, kun perjantain karsinnasta tiensä kilpailuun selvittivät Antti Aalto, Niko Kytösaho ja Eetu Nousiainen. Kasperi Valto hylättiin karsinnassa hyppypuvun vuoksi. Varsinaisen kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Niko Kytösaho, joka oli lopputuloksissa kilpailun 17:s. Kytösahon kilpailuhypyt kantoivat 126 ja 121,5 metriä. Lauantain haastavat tuuliolosuhteet pitkittivät kilpailun kulkua, ja olosuhteet heijastuivat myös päivän suorituksiin.

– Vähän kaksijakoinen kisa. Ensimmäinen hyppy oli selkeästi paras hyppy täällä Oslossa, mutta oli aika hankala keli siinä. Toinen hyppy ei ollut mikään erikoinen ja oli vähän samanlaista ongelmaa kuin eilen. Ihan ok tulos, mutta olisi siinä ollut saumaa aika paljon parempaankin. Tärkeintä on, että olen ihan hyvissä asetelmissa kokonaiskisassa, kommentoi Kytösaho.

Antti Aalto oli päivän kilpailussa 39. ja Eetu Nousiainen 46.

Kilpailun tulokset
Niko Kytösahon kommentit SoundCloudissa

Naisten kilpailussa hypättiin lauantaina ainoastaan yksi kierros haastavista tuuliolosuhteista johtuen. Jenny Rautionaho oli kilpailun lopputuloksissa sijalla 23. Rautionahon kilpailuhyppy kantoi 108,5 metriä. Julia Kykkänen oli kilpailun 37.

– Meillä oli haastava päivä tänään ja oli myös haastava keli. Kilpailu jäi tänään yhden kierroksen kilpailuksi. Yritetään huomenna saada vielä paremmin mäestä kiinni ja niitä omia hyviä rentoja suorituksia, niin siitä on sitten hyvä jatkaa turneeta eteenpäin, päivää summasi naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta.

Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Vallan kommentit SoundCloudissa

Lauantaina kilpailtiin myös mäkihypyn Continental Cupin merkeissä Lahdessa

Mäkihypyn Continental Cupit jatkuivat lauantaina Lahdessa henkilökohtaisilla osakilpailuilla. Naisten kilpailussa suomalaisten ilonaihe oli Sofia Mattila, joka nousi kilpailussa kuudenneksi ja paransi hienosti eilistä sijoitustaan. Muista suomalaisista Oosa Thure oli kilpailun 10., Vilma Meis 14., Emilia Vidgren 19. Julia Äikiä ei saanut startata päivän kilpailuun hyppypuvusta johtuen.

Naisten kilpailun tulokset

Miesten kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi tänään Henri Kavilo, joka oli kilpailun 26. Paavo Romppainen oli kilpailun 28., Mico Ahonen 30., Jarkko Määttä 34. Tomas Kuisma 36., Tuomas Kinnunen 43., Timi Heiskanen 47. ja Arttu Pohjola 49.