Niko Anttolalle hopeaa nuorten MM-kilpailujen perinteisen yhteislähtökilpailussa – Eevi-Inkeri Tossavaiselle pronssia

© Doug Stephen

Nuorten MM-kilpailut jatkuivat maanantaina Kanadan Whistlerissä. Kolmantena kilpailupäivänä ohjelmassa oli 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailut. Suomen joukkue jatkoi upeasti mitaliputkeaan Niko Anttolan ottaessa hopeaa ja Eevi-Inkeri Tossavaisen hiihtäessä pronssille.

Eevi-Inkeri Tossavainen iloitsi näiden nuorten MM-kilpailujen toisesta mitalistaan.

– Oli kyllä ihan hyvä päivä. Pronssi oli tänään se suurin mitä oli otettavissa. Siinä tokalla kierroksella Milla (Andreassen) ja Lisa (Eriksson) lähtivät niin kovaa lyömään, ettei siinä ollut mahdollisuutta vastata siihen. Tiesin että suksi oli hyvä ja tasurissa olin sen verta vahvempi, kuin muut, että jos vaan pääsen stadionalueelle hyvin, niin pystyn siitä sen pronssin ottamaan ja niinhän siinä sitten kävi. Aika helposti pääsin tulemaan noita helpompia maaston pätkiä – tasurilla ja alamäessä oli sen verran vahvempaa, kuin muilla. Huolto teki hyvää työtä – siitä kiitos heille. Olen tosi tyytyväinen päivään, että tältä heikoimmalta matkalta pystyin ottaman mitalin niin tuntuu oikein hyvältä, Tossavainen summasi.

Myös Niko Anttola oli tyytyväinen päivän kokonaisuuteen.

– Oli hyvä kisa. Sukset toimi ja ratakin oli hyvä. Kulku oli myös hyvää – ihan ei riittänyt voittoon, mutta hyvä kisa kuitenkin, kertoi Anttola.

Miesten kilpailun muista suomalaisista Eero Rantala oli 9., Niilo Mäkinen 28. ja Topias Kemppi 29. Naisten sarjassa muita suomalaisia olivat Fanny Kukonlehto 14., Elsa Torvinen 22. ja Pinja Aaltonen 37.

Naisten tulokset
Miesten tulokset
Eevi-Inkeri Tossavaisen kommentit SoundCloudissa
Niko Anttolan kommentit Soundcloudissa

Päivitetty 1.2.2023: lisätty Niko Anttolan kommentit