Neljä suomalaista mäkihypyn maailmancupin pisteille – Vilho Palosaari uransa parhaaseen sijoitukseen Zakopanessa

© Thibaut/NordicFocus

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään henkilökohtaisilla kilpailuilla. Miesten kilpailun parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Vilho Palosaari, joka hyppäsi uransa parhaaseen sijoitukseen ollen kilpailun 23. Palosaaren hypyt kantoivat 130,5 ja 125,5 metriä. Myös Antti Aalto hyppäsi pisteille ja oli lopputuloksissa kilpailun 26. Niko Kytösaho (33.) ja Eetu Nousiainen (34.) karsiutuivat kilpailun toiselta kierrokselta. Naisten kilpailussa Julia Kykkänen hyppäsi sijalle 21. Kykkäsen hypyt olivat mitoiltaan 89,0 ja 89,5 metriä. Myös Jenny Rautionaho hyppäsi kilpailussa 30 parhaan joukkoon ollen lopulta kilpailun 28.

– Tänään oli kohtalaista hyppäämistä, vaikka ei sen tasoista mitä eilen joukkuemäen ensimmäisellä kierroksella. Vielä vähän se ponnistusliike on semmoinen, ettei se lähde ihan paikaltaan työntämään mutta olen kuitenkin oikealla tiellä. Ei ihan paras päivä tänään mutta kuitenkin pisteitä kotiin, Aalto summasi päivää.

Julia Kykkänen oli myös kohtalaisen tyytyväinen päivän suoritukseen.

– Viimeinen kisa Japanissa hypätty ja onhan se ihan positiivista, että kahden viikon aikana yhtenä päivänä onnistuu. Tänään osui vähän lähemmäs keulaa, että sai edes jotain aikaan. Kokonaisuutena ihan hyvä päivä, Kykkänen summasi kisaa.

Miesten kilpailuun voittoon Puolan Zakopanessa hyppäsi Norjan Halvor Egner Granerud ennen Puolan Dawid Kubackia ja Itävallan Stefan Kraftia. Naisten kilpailun voiton Japanin Zaossa nappasi Eva Pinkelnig. Saksan Selina Freitag oli toinen ja Norjan Anna Odine Stroem kolmas.

Naisten kilpailun tulokset
Miesten kilpailun tulokset
Antti Aallon kommentit SoundCloudissa
Julia Kykkäsen kommentit SoundCloudissa
Jenny Rautionahon kommenti SoundCloudissa