Negatiivinen koronatestitulos vaaditaan Ristijärven SM-kisoihin osallistuvilta

© Heidi Lehikoinen

Koronapandemian nykytilanteesta johtuen kilpailun järjestäjä on asiantuntijoiden suositusten perusteella päättänyt koronatestauksen käyttöönotosta Ristijärven SM-kisoissa. Negatiivinen testitulos on edellytys kilpailuihin akkreditoitumiselle. Kaikkien SM-hiihtojen kisatapahtumaan akkreditoituvien kilpailijoiden, huoltajien, median, poolien, ajanoton sekä SHL:n henkilöstön on esitettävä negatiivinen koronavirus -testitulos ennen kilpailupaikalle saapumista (heti tuloksen tultua). Antigeenitesti (pikatesti) katsotaan riittäväksi. Koronatestauksesta on oltava alle 72 tuntia kisapaikalle saavuttaessa.

Testitulos tulee lähettää kisajärjestäjän sähköpostiin ripy.hiihto@gmail.com ennen kilpailupaikalle saapumista ja akkreditoitumista. Poikkeustapauksissa testitodistuksen voi esittää akkreditoitumisen yhteydessä. Testituloksessa tulee näkyä testatun henkilön nimi, otettu testi sekä päivämäärä, jolloin testi on suoritettu.

Jokainen kilpailuun osallistuva henkilö vastaa henkilökohtaisesti testauksesta aiheutuneista kustannuksista.

Menettelyn avulla halutaan turvata kaikkien tapahtumaan osallistuvien henkilöiden turvallisuus, mutta se ei poista terveysturvallisuusohjeen asettamia vaatimuksia maskien käytöstä, turvavälien pitämisestä ja henkilökohtaisesti hygieniasta.

Toimitsijat, jotka ovat tekemisissä kisatapahtumaan osallistuvien kanssa, testataan.

Medika järjestää koronatestausmahdollisuuden Vuokatin Urheiluopistolla

Antigeeni (pikatesti). Hinta 90 €. Veloitetaan aulassa ennen testiin menoa (kortti/käteinen). Näytteenottopaikka Vuokattihalli, luentosali 5. Tuloksen saa noin 15 minuutissa tekstiviestillä. Ei ajanvarausta.

Testauspaikka avoinna:
-ti 12.00 – 15.00
-ke 12.00 – 15.00
-to 9.30 – 12.00 ja 15.00 – 18.00

Tuomarineuvosto
Marita Kaipainen, puheenjohtaja TD Mikko Rantanen, TDA
Arto Tolonen, kilpailun johtaja
Jari Halonen, LL, Kilpailun lääkäri

Kisasivuille tästä linkistä.