Naisten mäkihypyn MM-kulta Norjaan – Vilma Meisillä tapahtumarikas kilpailu

© Jyrki Hämäläinen | kuvassa Julia Tervahartiala

Norjan Thea Minyan Bjoerseth hyppäsi ylivoimaiseen voittoon Lahden normaalimäessä kisatussa nuorten MM-kisojen naisten mäkihypyssä. 17-vuotias Bjoerseth kirkasti viime vuonna Oberwiesenthalissa saavutetun MM-hopean käytännössä jo ensimmäisen kierroksen huimalla 98 metriä kantaneella leiskautuksellaan. Toisen kierroksen turvallinen 92-metrinen oli sekin kierroksen pisin.

Hopealle sijoittui Ranskan Josephine Pagnier, joka toisella, 91-metrisellä hypyllään ohitti kisassa Itävallan Lisa Ederin. Eroa voittajaan kertyi 20,5 pistettä.

Myös Slovenian Jerneja Brecl jätti toisella kierroksella itävaltalaisen taakseen. Brecl hyppäsi toisella kierroksella 91,5 metriä ja nousi kisassa kolmanneksi. Eder oli avauskierroksen jälkeen hyvissä asemissa toisena, mutta toisen kierroksen 88 metrin hyppy ei lopulta riittänyt mitaleille.

Kumpikin kisassa mukana ollut suomalainen karsiutui toiselta kierrokselta. Julia Tervahartiala oli kisassa 38:s hypättyään 66 metriä. Vilma Meisin kisa oli tapahtumarikas. Harjoituskierroksella meni vielä 65,5 metriä, mutta itse kisassa ilmeni ongelmia, jotka sotkivat keskittymisen. Tuloksena oli vaatimaton 58,5 metrinen ja 46:s sija.

– Ensin piti mennä sisälle sulattelemaan laseja, sitten jouduin vielä vähän aikaa odottelemaan, kun pari edellistä hyppääjää joutui poistumaan puomilta. Siinä oma ajatus ei enää pysynyt kasassa, ja siitä tuli sitten koko kilpailuviikon huonoin hyppy, Meis kertasi.

Tervahartiala ja Meis hyppäävät Lahdessa vielä perjantaina joukkuemäen kilpailussa.