Naisten mäkihypyn maailmancup alkoi Venäjältä – ”Kone lähti käyntiin!”

Naisten mäkihypyn maailmancup alkoi tänä viikonloppuna Venäjän Nizhny Tagilista. Mukana kilpailemassa suomalaisista oli Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho sekä Susanna Forsström. Kykkänen avasi kauden pisteillä.

Lauantain kisassa HS97 mäestä hypätyssä kisassa oli mukana vain Kykkänen. 14:s sijoittuneen Kykkäsen hypyt kantoivat 82 ja 78,5 metriä.

– Eilen oli hieno päivä, Julia oli 14:s. Hypyt on kehittyneet kesästä. Hieno talvikauden avaus. Julialla on ollut hyvää hyppäämistä, naisten valmentaja Ossi-Pekka Valta kertoo.

Tämän päivän karsinnasta kilpailuun tiensä selvittivät Jenny Rautionaho ja Julia Kykkänen. Kykkäsen 77.5 metriä kantanut hyppy oikeutti sijaan 33 ja Rautionahon 73,5 metriä kantanut hyppy sijaan 36.

– Tänään sitten oli taas vähän vaisumpi päivä, Jenny ja Julia selvisivät kilpailuun, mutta ei pisteille. Jennyllä on ollut vähän haastavampaa siirtyminen lumille, ja asennon kanssa on vielä tekemistä. En kuitenkaan ole huolestunut, meillä on selkeät sävelet mitä tullaan tekemään, Valta kertoo,

Mukana oli myös Susanna Forsström, joka jäi molempina päivinä karsintaan. Valta ei kuitenkaan ole huolissaan Forsströmin tilanteesta, vaan kokee, että ratkaisun avaimet ovat kädessä.

– Suskulla on ollut haasteita, mutta sama homma kuin Jennyllä. On tiedossa mitä pitää tehdä, että se oma hyppääminen sieltä löytyy. Nyt vaan lumihyppyjä enemmän, päästään hyppäämään kotona kilpailuiden välissä. Isossa kuvassa kuitenkin hyvä avausviikonloppu verrattuna muihin kausiin, jollakin tapaa kone lähti käyntiin, Valta summasi kauden aloituksen.

Lauantain tulokset
Sunnuntain tulokset

Kuuntele naisten valmentaja Ossi-Pekka Valtan kommentit