Naisten mäkihypyn kesä GP jatkui Frenstatissa

© Ossi-Pekka Valta

Naisten mäkihypyn kesä GP sarja jatkui tänä viikonloppuna Tsekin Frenstatissa. HS106 mäestä hypättiin lauantai-iltana karsinta ja kisaamaan päästiin sunnuntaina. Mukana karsinnassa oli kolme suomalaista, Susanna Forsström, Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho.

Sunnuntain kisaan tiensä karsinnasta selvittivät Kykkänen sekä Rautionaho. Kilpailu jäi kuitenkin molempien osalta yhteen kierrokseen. Kykkänen hyppäsi 76,5 metriä ja oli kilpailun 36:s. Rautionaho hyppäsi metrin lyhyemmän hypyn ja sijoittui sijalle 37.

Naisten valmentaja Ossi-Pekka Valta muistuttaa, että vaikka tänään ei paikka toiselle kierrokselle auennut, on kesä mennyt naisilta hyvin.

– Tänään oli aika tahmea päivä, tulos ei ollut sellaista mitä odotettiin eilisen hyvän karsinnan jälkeen. Tämmöistä tämä on välillä, pikkuisen huonoa tuuria. Kesä on kuitenkin ollut hyvä tähän asti, ei murehdita tätä vaan suunnataan katseet tuleviin kilpailuihin, Valta kertoi.

Kilpailun voitti Japanin Sara Takanashi, toinen oli niin ikään japanilainen Nozomi Maruyama ja kolmannen sijan nappasi Norjan Silje Opseth.

Tulokset

Kuuntele kommentteja Soundcloudissa
Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa