Minja Korhonen valittiin vuoden eurooppalaiseksi nuoreksi urheilijaksi

Kuva: European Olympic Committees

Yhdistetyn urheilija Minja Korhonen valittiin Euroopan parhaaksi nuoreksi urheilijaksi Euroopan olympiakomiteoiden vuosikokouksessa Bukarestissa, Romaniassa. Eurooppalaisten olympiakomiteoiden edustajat äänestivät Korhosen Piotr Nurowski –palkinnon voittajaksi viiden finalistin joukosta. Palkinto jaetaan urheilijalle, joka on 14–18-vuotias, menestynyt lajissaan sekä edistänyt olympia-arvoja kilpailuissa sekä kilpailujen ulkopuolella. Palkinto jaetaan erikseen kesä- ja talvilajeille, ja voittajan saama palkintoraha on 15 000 €.

– On kyllä ihan huikeat fiilikset. Onhan se kunnia ja hienoa olla tänä vuonna Euroopan nuori urheilija. Palkinto merkitsee itselleni todella paljon. Rahapalkinto turvaa ja varmistaa omaa treenaamista ja kisakautta eteenpäin. Kaikki varmasti tietävät Hiihtoliiton haastavan taloustilanteen, joten on tosi hienoa, että jostain muualta on myös mahdollista saada tarvittavaa tukea päivittäiseen harjoitteluun ja siihen liittyvään. Huikea kokemus ja reissu tämä on ollut kokonaisuudessaan, kommentoi Korhonen.

Esittelypuheessaan eurooppalaisen olympialiikkeen johtajien edessä Korhonen otti kantaa naisten yhdistetyn asemaan Milano-Cortinassa. Hän totesi olevansa pettynyt, että yhdistetty on ainoa laji tulevissa talviolympialaisissa, jossa naiset eivät pääse kilpailemaan. Samalla hän korosti lajin hienoa joukkuehenkeä ja näki lajin tulevaisuuden positiivisesti. 

– Otan palkinnon vastaan kaikkien yhdistetyn naisten puolesta. Yhdistetty on naisten puolella nuori laji ja yhdessä olemme olleet rakentamassa kansainvälisestä arvostusta. Uskon naisten yhdistetyn nousevan talviolympialaisiin tulevaisuudessa. Olen palkinnosta iloisesti yllättynyt, kertoo Korhonen. 

Korhonen on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut Piotr Nurowski -palkinnon. Korhosella on takanaan onnistunut kilpailukausi. Hän voitti nuorten olympialaisissa Korean Gangwonissa kaksi kultaa, sekä kultaa FIS:in nuorten maailmanmestaruuskisoissa Planicassa. Lisäksi Korhonen nappasi uransa ensimmäisen podiumsijoituksen maailmancupissa Ramsaussa ollen henkilökohtaisen kilpailun kolmas. Podiumsijoitus oli ensimmäinen laatuaan suomalaisessa naisten yhdistetyssä.

– Olen ylpeä suomalainen tänään. Minja on upea paitsi urheilijana myös roolimallina. Hän uskaltaa nostaa asioita esille, ja tekee sen positiivisesti. Hän edustaa ylpeästi lajiaan yhdistettyä, ja luo samalla mitä parhainta suomikuvaa energisyydellään ja ystävällisyydellään. Tänään Minja säteili lavalla ja vahvat urheilusuoritukset taustalla siivittävät hänet voittoon, sanoo Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori

Euroopan olympiakomiteoiden Piotr Nurowski -palkinnosta voi lukea lisää tästä.