Minja Korhonen nuorten maailmanmestaruuteen Planicassa

Nuorten MM-kisat Slovenian Planicassa jatkuivat tänään yhdistetyssä henkilökohtaisilla kilpailuilla. Naisten kilpailussa Minja Korhonen oli mäkiosuuden jälkeen kilpailun neljäntenä ja lähti hiihto-osuudelle +0:39 kärkeä jääneenä. Hiihto-osuudelle Korhonen oli tuttuun tapaan vahva ja hiihti upeasti nuorten maailmanmestariksi ennen Yhdysvaltojen Alexa Brabecia. Kärjessä puolessa välissä kilpailua ollut Slovenian Tia Malovrh hylättiin kesken kilpailun vilppilähdön vuoksi. Heta Hirvonen oli kilpailun 19. Miesten kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Herman Happonen, joka oli kilpailun 16.

– Hienoa jatkoa saatiin nuorten talviolympialaisille. En ehkä lähtöviivalla olisi ihan uskonut, että tänään riittää voittoon asti ja kultaiseen mitaliin. Tässä on kuitenkin ollut vähän sairastelua alla ja pitkää reissaamista sekä aikaeroihin sopeutumista. Tänään kävi kuitenkin hyvin, ja olen kyllä todella iloinen, kertoi tuore nuorten maailmanmestari Minja Korhonen.

Myös naisten päävalmentaja Lasse Moilanen oli luonnollisesti tyytyväinen päivän antiin.

– Olipahan dramaattinen ja jännittävä kilpailu. Aamulla mäessä oli haastavat olosuhteet. Ei ollut Minjalta parasta hyppäämistä, mutta ihan ok hyppy kuitenkin. Mahtava nähdä, että taso on noussut niin paljon, että vaikka ei tule ihan oman tason onnistumista, niin se riittää kuitenkin hyvään lähtöpaikkaan. Pientä sairastelua on Minjalla ollut, joten kunto oli vähän arvoitus, mutta suksi liikkui kyllä hienosti. Lopussa kolmen kärki tuli yhtä matkaa viimeisen kilometrin. Minjalta taktisesti kypsä hiihto. Hienosti malttoi mielensä kun huomasi, etteivät muut tipu kyydistä. Malttoi tulla peesissä viimeiseen laskuun, ja otti hyvällä linjalla kovemmat vauhdit stadionin nousuun. Siitä sitten vilkku päälle, hieno loppukiri ja voitto, Moilanen summasi.

Nuorten MM-kisat jatkuivat tänään myös maastohiihdossa ja mäkihypyssä. Maastohiihdossa vuorossa olivat alle 20-vuotiaiden perinteisen 10 km väliaikalähtökilpailut. Naisten kilpailun parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Nora Kytäjä, joka oli päivän 17. Myös Ella Noora Haapalehto (26.) ja Silva Kemppi (27.) hiihtivät kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Miesten kilpailussa Niilo Mäkinen (23.) ylsi ainoana suomalaisena kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Mäkihypyssä ohjelmassa oli naisten joukkuemäki, jossa Suomi sijoittui sijalle 10.

Yhdistetty (U20)
Planica, Slovenia 5.-11.2.2024
Naisten tulokset
Miesten tulokset
Minja Korhosen kommentit SoundCloudissa
Naisten valmentaja Lasse Moilasen kommentit SoundCloudissa

Maastohiihto (U20)
Planica, Slovenia 5.-11.2.2024
Naisten tulokset, maastohiihto (U20)
Miesten tulokset, maastohiihto (U20)

Mäkkihyppy
Planica, Slovenia 5.-11.2.2024
Naisten joukkuemäen tulokset