Minja Korhonen teki suomalaista urheiluhistoriaa ja sijoittui kolmanneksi Ramsaun maailmancupissa

© NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui perjantaina Itävallan Ramsaussa sekä naisten että miesten henkilökohtaisilla osakilpailuilla. Naisten mäkiosuus jouduttiin perumaan kovan tuulen takia, joten hiihto-osuudella käytettiin torstaina hypättyä varakilpailua. Suomalaisittain varakilpailun tulokset toivat päivään mielenkiintoiset asetelmat, kun Minja Korhonen sijoittui varakilpailussa kolmanneksi. Korhonen piti pintansa myös hiihto-osuudella ja juhli maalissa historiallista maailmancupin kolmatta sijaa. Sijoitus oli sekä Korhoselle että Suomen yhdistetyn naisille paras tulos maailmancupissa.

Korhonen oli odotetusti hyvin tyytyväinen päivän suoritukseensa. Pientä jännitystä oli kuitenkin ollut ilmassa hiihto-osuuden suhteen.

– Ensimmäinen podiumsija maailmancupissa saavutettu, aika huippufiilis kyllä on. En uskonut, että olisin ainakaan vielä podiumsijoissa kiinni, mutta tosi hieno kisa tänään. Mäessä otettiin varakilpailu käyttöön, mikä oli itseltäni hyvä kisa. Siitä oli sitten hyvä lähteä hiihtämään. Toki kyllähän tunnetusti aika rankka latu Ramsaussa on, eikä keli yhtään auttanut, joten vähän jännitti, miten omat rahkeet riittää ja suksi toimii. Hyvin näytti toimivan. Hyvä fiilis jäi ja hyvillä fiiliksillä huomenna kisaamaan uudestaan, iloitsi Korhonen.

Päivän toisena suomalaisena kilpailussa nähtiin Heta Hirvonen, jolle kilpailu oli uran ensimmäinen maailmancupissa. Hirvonen oli lopputuloksissa 26:s.

Naisten valmentaja Lasse Moilanen summasi suomalaisten päivää.

– Torstain harjoitusten ja varakilpailun jälkeen lähdettiin ihan luottavaisin mielin tähän päivään. Minjalta varakilpailusta todella hyvä tulos. Kun varakilpailu päätettiin ottaa käyttöön, oli tietenkin vähän kaksijakoiset tunnelmat. Minjalla oli tosi hyvä paikka uran ensimmäisestä podiumista, ja Hetalla vastaavasti heikommat asemat hiihtoon. Minjalta fiksu ja kypsä hiihto, ensimmäisen kierroksen malttoi mennä riittävän rauhassa ja toisella kierroksella lähti kiristämään. Loistava lopputulos ja tosi mahtava päivä meille kaiken kaikkiaan. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan huomista kohti, kommentoi Moilanen.

Naisten tulokset

Miesten kilpailupäivän ohjelmassa oli yhteislähtökilpailu ja mäkiosuus HS98-mäestä. Miesten parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi tänään Ilkka Herola, joka oli lopputuloksissa 5:s. Haastavat tuuliolosuhteet mäkiosuudella jatkuivat myös miesten kilpailussa, mutta se saatiin lopulta hypättyä normaalisti.

Päivän vaihtelevat sääolosuhteet toivat lisämaustetta kilpailuun, mutta siitä huolimatta Herolalle päivän kilpailu oli plusmerkkinen.

– Ihan tasapainoisen oloinen hiihto-osuus. Ei mitään huikeaa lentoa raskaassa kelissä, joten ihan ok hiihto-osuus. Mäessä sain parannettua eilisestä ja palattua normaaliin, joten siihen pitää olla tyytyväinen. Toki se, että tänään sattui sellainen olosuhde, että pystyi normaalin suoritukseen tekemään, mikä ei tänään ollut itsestäänselvyys, niin täytyy olla kokonaisuuteen tyytyväinen, summasi Herola.

Miesten tulokset
Kommentit SoundCloudissa