Minja Korhonen seitsemänneksi Oberstdorfin maailmancupissa – Eero Hirvonen miesten 19.

© NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Saksan Oberstdorfissa. Miesten kilpailussa (HS106 / 10km) suomalaisten mahdollisuudet huippusijoituksiin sulivat mäkiosuudella, mutta ladulla nähtiin jälleen nopeita miehiä. Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Eero Hirvonen, joka oli kilpailun 19. (4. hiihtoajoissa). Ilkka Herola oli 20. (2. hiihtoajoissa), Arttu Mäkiaho 34. (10. hiihtoajoissa) ja Perttu Reponen 45. Kilpailun voitti Norjan Jarl Magnus Riiber. Naisten kilpailussa (HS106 / 5km) Minja Korhonen ja Heta Hirvonen jatkoivat vahvoja otteitaan. Korhonen oli päivän 7. ja Hirvonen 25. Naisten kilpailun voittoon ylsi Norjan Mari Leinan Lund.

Eero Hirvosen kulku hiihtoladulla oli hyvää, mutta mäkiosuudelle jäi tänään parannettavaa.

– Ei mitenkään loistelias päivä ollut. Mäessä ei tullut minkään näköistä onnistumista. Tuommoisella tasapaksulla suorituksella riittää tuohon asti tuosta mäestä. Pitäisi vähän paremmin päästä liikkeelle kaulalta, että saisi vähän energiaa siihen hyppyyn ja pääsisi taistelemaan paremmista sijoista. Hiihto oli ok kululla, että se oli positiivista, kun vähän haastava viikko ollut tässä. Hiihtäminen tuntui pelittävän ihan hyvin, mutta siitä ei ollut oikein hyötyä, kun oli liukas keli ja porukat liikku aika samaa tahtia siellä ladulla. Olisi pitänyt päästä lähtemään parikyt sekuntia aiemmin, niin olisi ollut mahdollisuuksia kohtalaiseen lopputulokseen. Kun olisi päässyt kiinni edellä menevään letkaan, niin olisi voinut saada kohtalaisen tuloksen. Porukalla mennessä letkat liikkuivat niin samaa tahtia, ettei ollut oikein mitään tehtävissä, niin hiihdeltiin sitten siinä letkan mukana, summasi Hirvonen päiväänsä.

Minja Korhosella oli tasaisen onnistunut päivä.

– Ihan onnistuneesti meni olosuhteisiin nähden. Oli varsinkin PCR:ssa ja myös koekierroksella vähän haasteita mäen kanssa. Muistan kesä-GP:ltäkin, että vaati useempia hyppyjä, että pääsi taas sujuiksi mäen kanssa. Toivotaan, että huomenna olisi parempi päivä ja pystyisi luottamaan vielä paremmin omaan tekemiseen. Hiihtopuolella oli semmonen ihan perushiihto. Varmasti löytyy vielä iteltä rahkeita myös parempaan hiihtoon. Kokonaisuudessaan ihan ok päivä ja hyvillä fiiliksillä huomenna jatkamaan, kertoi Korhonen.

Yhdistetyn maailmancup
Oberstdorf 12.-14.1.2024
Miesten tulokset
Naisten tulokset

Yhdistetyn Continental Cupissa kilpailtiin toista päivää Norjan Trondheimissa

Continental Cup jatkui Trondheimissa (HS138 / 10 km). Parhaaseen suomalaissijoitukseen ylsi Wille Karhumaa, joka oli 17. Herman Happonen oli 23., Otto Niittykoski 26. ja Jesse Pääkkönen 36. Kilpailun voitti Saksan Simon Mach. Trondheimin Continental Cup jatkuu huomenna sunnuntaina.

Yhdistetyn Continental Cup
Trondheim 12.-14.1.2024
Kilpailun tulokset