Minja Korhonen nappasi kakkossijan kansainvälisessä debyytissään – Ilkka Herola voittoon miesten kilpailussa

© Corinna Heitmüller

Yhdistetyn kesä-GP jatkui sunnuntaina Oberwiesenthalissa henkilökohtaisilla kilpailuilla. Päivä oli suomalaisittain menestyksekäs Minja Korhosen ollessa naisten kilpailun toinen ja Ilkka Herolan voittaessa miesten kilpailun.

Minja Korhonen avasi päivän vahvasti ja oli 99,5 metrin hypyllään mäkiosuuden ykkönen. Korhonen pääsi rullahiihto-osuudelle 16 sekuntia ennen Saksan Jenny Nowakia ja Nathalie Armbrusteria. Viidentenä hiihto-osuudelle startannut Ema Volavsek saavutti Korhosen 2,5 kilometrin kohdalla ja vei lopulta kaksikon välisen kamppailun nimiinsä.

– Sain Oberwiesenthalin mäestä kiinni jo heti alussa ja kisahyppy oli onnistunut. Mietittiin hiihtoon tarkasti taktiikkaa ja se onnistui hyvin. Oli hienoa kisata naisten kisoissa ja päästä haastamaan kärkiporukkaa. Tästä on kiva jatkaa kesäkiertuetta ja tulevaa kautta, kommentoi Korhonen.

Vasta 15-vuotias Korhonen kilpailee ensimmäistä kertaa yleisen sarjan kansainvälisissä kisoissa. Valmentaja Lasse Moilanen suitsutti nuorta urheilijaa ja tämän asennetta debyyttikilpailuissaan.

– Minja tuli todella hienosti mukaan näihin kuvioihin, hän on vetänyt omalla hyvällä tasollaan. Sitä tasoa hän on esittänyt Suomen kisoissa ja harjoituksissa jo pidemmän aikaa. Ei lähtenyt kumartelemaan ketään, vaan teki hienot suoritukset niin mäessä kuin ladullakin.

Tulokset

Ilkka Herola vei miesten kilpailun voiton nimiinsä. Herola vastasi jälleen mäkiosuuden pisimmästä hypystä. Herolan hyppy kantoi 104,5 metriä, mutta alastulon pieni horjahdus rokotti pisteitä. Suomaisurheilija pääsi rullahiihto-osuudelle kolmantena, 33 sekuntia kärjestä. Herola hivuttautui kilometri kilometriltä lähemmäs kärkeä ja ratkaisi kilpailun viimeisten kilometrien nousupätkällä. 

– Hyppy oli ihan onnistunut, vähän jäi toki alastulon kanssa tekemistä. Oli vähän hankalaa kelin kanssa, ei uskaltanut ottaa puomiakaan itse alas. Jos olisi sattunut huono rako niin olisi mennyt kisa pilalle. Hiihdossa aika tasavauhtinen punnerrus. Taktiikka toimi riittävän hyvin, täytyy olla tyytyväinen päivään. Tästä on mukava jatkaa eteenpäin, kommentoi Herola.

Kilpailun toiseksi sijoittui kovan nousun tehnyt Johannes Rydzek ja kolmas sija meni Itävaltaan Franz-Josef Rehrlille.

Tulokset
Ilkka Herolan kommentit SoundCloudissa

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa