Minja Korhonen kuudes yhdistetyn naisten maailmancupin avauskilpailussa Lillehammerissa

© Authamayou/NordicFocus

Yhdistetyn naisten maailmancup-kiertue käynnistyi tänään Lillehammerissa. Minja Korhonen oli ainoana suomalaisena mukana päivän kilpailussa sijoittuen upeasti kuudenneksi. Korhonen lähti hiihto-osuudelle hyvistä asetelmista oltuaan mäkiosuuden seitsemäs 94 metriä kantaneella hypyllä. Hiihto-osuudella Korhonen oli hyvässä vauhdissa jääden lopulta viidennestä sijasta vain 4,4 sekuntia. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Gyda Westvold Hansen ennen Ida Marie Hagenia ja Mari Leinan Lundia.

Korhonen oli luonnollisesti tyytyväinen kauden aloitukseen vaikka parannettavaakin vielä jäi.

– Ensimmäinen maailmancup tälle kaudelle takana ja kyllä ihan positiivinen fiilis jäi kisasta. Oli mukava tapa aloittaa kausi ja tästä on hyvä jatkaa kohti huomista. Mäessä oli tänään hyvä perustason hyppy vaikka alastulossa jäi petrattavaa. Myös ladulla oli ihan hyvää perustekemistä mutta varmasti sekin vielä paranee kun kausi etenee ja saa lisää kisastartteja alle, Korhonen kertoi.

Päävalmentaja Lasse Moilanen oli erittäin tyytyväinen Korhosen päivän suoritukseen.

– Päivä lähti tänään onnistuneesti käyntiin mäkiosuudella, jossa tuli reissun paras hyppy tähän mennessä. Hyppy oli sen verran pitkä, että urheilija ehkä vähän itsekin hämmentyi, jonka takia tuli pientä hakemista alastulossa. Siitä huolimatta mahtava hyppy, joka loi hyvät lähtökohdat hiihto-osuudelle. Ennen lähtöä tiedossa oli, että siinä on sijat 5-7 tarjolla eikä ollut ainakaan paperilla tulossa hirveästi takaa-ajajia. Lopussa taisteltiin viidennestä sijasta aina maalistadionille asti, missä sitten tuli pieni nuukahdus. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä hiihto ja mahtava aloitus kauteen, Moilanen iloitsi.

Kilpailun tulokset
Minja Korhosen kommentit
Päävalmentaja Lasse Moilasen kommentit