Minja Korhonen kahdeksas Holmenkollenilla – miesten kilpailussa neljä suomalaista 30:n parhaan joukossa

© Thibaut/NordicFocus

Yhdistetyn maailmancup jatkui lauantaina Oslon Holmenkollenilla naisten ja miesten henkilökohtaisilla kilpailuilla Gundersen-menetelmällä. Naisten mäkiosuus käytiin aiemmin torstaina, joten lauantaina ohjelmassa oli kilpailun hiihto-osuus. Naisten kilpailun parhaasta sijoituksesta vastasi Minja Korhonen, joka oli lopputuloksissa kahdeksas. Heta Hirvonen sijoittui lopputuloksissa sijalle 22., joka oli Hirvosen uran paras sijoitus maailmancupissa.

– Jälleen maailmancupin startti ja sijoittuminen kymppisakkiin, niin saa olla tyytyväinen. Semmoista kivaa tekemistä varsinkin olosuhteisiin nähden. Vähän on ollut sairastelua ja jalkojen kuntoutusta, joten ei ole ollut ihan paras valmistautuminen. Mäkiosuudella sain ihan kivan hypyn hypättyä ja ihan kiva formaatti, että hypätään eri päivänä kuin hiihdetään. Hiihto-osuudella sellainen oma perushiihto. Kokonaisuudessaan ihan hyvä kisapäivä, kommentoi Korhonen.

Naisten kilpailun tulokset

Miesten kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Ilkka Herola, joka oli kilpailun 13., juuri ennen Eero Hirvosta, joka ylitti maaliviivan 14:ntenä.

– Parempaa tänään mäessä kuin aikaisemmin, vaikka se ei tietysti riitä vielä. Täytyy vielä huomenna koittaa saada sinne jotain petrausta aikaan ja paremmalta paikalta hiihtämään. Ihan semmosta tasapainoista menoa ladulla, ei nyt mikään paras hiihtopäivä kuitenkaan, summasi Herola.

Suomalaisilla oli tänään ladulla vahvaa menoa. Neljä suomalaista ylsi hiihtoajoissa yhdeksän parhaan joukkoon sekä lopputuloksissa 30:n parhaan joukkoon. Etenkin Perttu Reponen ja Arttu Mäkiaho tekivät hiihto-osuudella vahvaa nousua sijoituksissa. Reponen oli lopputuloksissa kilpailun 23., Arttu Mäkiaho 27. Otto Niittykoski oli kilpailun 39.

Miesten kilpailun tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Yhdistetyssä kilpailtiin myös Continental Cupin merkeissä Lahdessa

Yhdistetyssä kilpailtiin lauantaina myös parisprintin merkeissä Continental Cupissa Lahdessa. Suomen ykkösjoukkue (Jesse Pääkkönen & Herman Happonen) nosti sijoitustaan mäkiosuuden kahdenneltatoista sijalta kuudenneksi. Suomen kakkosjoukkue (Arsi Tietäväinen & Valtteri Holopainen) oli lopputuloksissa kilpailun 14. ja Suomen kolmosjoukkue (Peter Räisänen & Jarkko Lankinen) kilpailun 16. Yhteensä mukana kilpailussa oli 20 joukkuetta, mutta Japani ja Kazakstan eivät lähteneet hiihto-osuudelle.

Tulokset