Minja Korhonen ja Ilkka Herola yhdistetyn Suomen mestareiksi

© Touho Häkkinen

Ounasvaaran Talvikisat jatkuivat lauantaina Suomen Cupin viesticupin finaaleilla sekä yhdistetyn ja mäkihypyn SM-kilpailuilla. Lauantaina SM-kilpailujen ohjelmassa oli yhdistetyn kilpailut (N/M18 ja yleinen) sekä mäkihypyn N/M18-sarjojen kilpailut. 

Yhdistetyn naisten yleisen sarjan ylivoimaiseen mestaruuteen taisteli Siilinjärven Ponnistuksen Minja Korhonen. Korhonen oli jo mäkiosuuden jälkeen selkeässä johdossa ja piti sijoituksensa odotetusti maaliin saakka. 

– Hyvin meni vaikka aika viimeisillä voimilla mennään näin keväällä SM-kisoissa. Sain rennosti lähteä, kun ero muihin oli selkeä. Ahtaalle sain kuitenkin itseni. Kisa on aina kisa ja kyllä sitä aina pyrkii mahdollisimman hyvään hiihtoon. Nyt saa levähtää, kommentoi Korhonen.

Lahden Hiihtoseuran Heta Hirvonen oli toinen ja pronssia otti Helsingin Mäkihyppääjien Anna Kerko. 18-sarjan mestaruuden nimiinsä vei Ounasvaaran Hiihtoseuran Lumia Nurmela.

Tulokset Yleinen
Tulokset N18

Miesten SM-kullasta käytiin tiukempi taisteli. Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola nousi lopulta voittoon startattuaan hiihto-osuudelle kuudentena. Kärkikamppailu käytiin Herolan ja Ylistaron Kilpa-Veljien Otto Niittykosken kesken. Herola pudotti Niittykosken kannoiltaan stadionille tultaessa.

– Odotin meidän välille vähän parempaa loppukiriotatusta, Otto on yleensä lopussa todella nopea. Tämä oli minulle kyllä viimeinen hiihto näille lumille, en aio hiihtää enää metriäkään tälle talvelle, kommentoi Herola viitaten takana olevaan kilpailukauteen.

Niittykoski harmitteli loppukiritappiota.

– Harmittaa, että hävisin juuri loppukirissä, se on ollut minulla usein vahva osa-alue. Jäin vähän hölmössä kohtaa ”Ilusta” alamäkipätkällä, kun en työntänyt tarpeeksi. En päässyt imuun takasuoralle, kertasi Niittykoski.

Puijon Hiihtoseuran Herman Happonen sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Miesten 18-sarjan voittoon ylsi Peter Räisänen (Taivalkosken Kuohu).

Tulokset Yleinen
Tulokset M18

Mäkihypyn normaalimäen yleisen sarjan kilpailut hypättiin eilen perjantaina. Mestaruuksiin hyppäsivät Jenny Rautionaho (Ounasvaaran Hiihtoseura) ja Kasperi Valto (Lahden Hiihtoseura). Lauantain 18-sarjojen mestaruuksiin ylsivät Jokilaakson Mäkiseuran Sofia Mattila ja Jyväskylän Hiihtoseuran Eeli Keränen.

Tulokset N18
Tulokset M18