Minja Korhonen ja Eero Hirvonen yhdistetyn Suomen mestaruuksiin

Mäkihypyn ja yhdistetyn kesän SM-mitaleista kamppaillaan Lahdessa viikonloppuna. Lauantain kilpailuohjelmassa oli henkilökohtaiset kilpailut. Yhdistetyn osalta Suomen mestaruudet menivät Siilinjärven Ponnistuksen Minja Korhoselle ja Jyväskylän Hiihtoseuran Eero Hirvoselle.

Minja Korhonen oli vahva läpi päivän ja oli 88,5 metrin hypyllään mäkiosuuden ykkönen 36 sekunnin erolla Ounasvaaran Hiihtoseuran Annika Malacinskiin. Korhonen pystyi tasaisella vedolla säilyttämään sijoituksensa myös rullahiihto-osuudella.

– Mäkiosuus oli omaa perustasoa, vähän oli ehkä asennon kanssa ongelmia. Riitti kuitenkin hyvään välimatkaan hiihto-osuutta ajatellen, pääsi rennolla fiiliksellä hiihtämään. Hiihto oli jopa yllättävän hyvällä kululla. Kesä-GP:n jälkeen on ollut vähän väsynyt olo kropassa ja mietin, että mitäköhän tästä tulee, mutta oli kyllä tosi hyvän tuntuista hiihtoa, kertasi Korhonen.

Kilpailun toinen sija meni Malacinskille ja kolmanneksi sijoittui Vörå IF:n Alva Thors.

Myös miesten kilpailussa säilyi sama voittaja aina mäkiosuudelta rullahiihdon loppuun. Hyvässä hyppyvireessä ollut Eero Hirvonen ponnisti mäkiosuudella 128 metriin ja vei osuuden nimiinsä 17 sekunnin erolla Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herolaan

– Kilpailuhyppy oli hyvä. Samaa luokkaa, kuin mitä sai tehtyä kesä-GP:llä. Hiihto oli kyllä melkoinen sähellys. Ensin alkuverryttelyssä kyljelleen ja sitten huomasin kesken kisan, että sauvan piikki oli irti. Onneksi oli sen verran eroa taakse, ettei se sillä tavalla haitannut, kertasi Hirvonen.

Ilkka Herola ei startannut kilpailun hiihto-osuudelle. 

– Palautuminen on vielä vähän kesken kesä-GP:ltä, joten päätin jättää tänään hiihtämättä, kertoi Herola mäkiosuuden päätteeksi.

Miesten kilpailut muut mitalit menivät Arttu Mäkiaholle (Kainuun Hiihtoseura) ja Niklas Malacinskille (Ounasvaaran Hiihtoseura).

Lahdessa kilpailtiin myös alle 18-vuotiaiden sarjan SM-mitaleista. Mestaruuksiin ylsivät Heta Hirvonen (Lahden Hiihtoseura) ja Valtteri Holopainen (Siilinjärven Ponnistus)

Tulokset kokonaisuudessaan

Kisasivut