Miesten mäkihypyn voittotaisto meni senttipeliksi – Pohjola parhaana suomalaisena 20:s

© Pepe Korteniemi

Punavalkoiset värit olivat valttia hienossa iltavalaistuksessa käydyssä nuorten MM-kisojen miesten mäkihyppykilpailussa, jossa Itävalta sai parin tunnin sisään juhlia toista maailmanmestaruuttaan. Niklas Bachlingerin voitto mitattiin desimaaleilla kisassa, jossa neljän kärki mahtui avauskierroksen jälkeen 3,5 pisteen sisään. Kisan päättyessä eroa voittajan ja kolmannen väliin jäi vaivaiset 2,4 pistettä. Hopeaa kilpailusta otti Itävallan David Haagen ja pronssia sai Sveitsin Dominik Peter.

Toiselle kierrokselle eteni kaksi suomalaista, kun Arttu Pohjola oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 19:s ja Mico Ahonen sijalla 22. Pohjola mittautti 86,5 metriä, Ahosen hyppy kantoi puoli metriä pitemmälle. 

Kasperi Valto ja Vilho Palosaari jäivät alle 80 metrisillään sijoille 38 ja 39 ja karsiutuivat. 

Valto oli omasta suorituksestaan hieman ymmällään:

– En nyt ihan oikeastaan osaa sanoa mitä siinä tapahtui. Toki puomi oli pari alempana kuin koekierroksella, ehkä pientä puristusta kun se ei itsessään niin huonolta tuntunut. Mua pidettiin aika pitkään puomilla, mutta ei se ihan kaikkea tietenkään selitä, Valto kommentoi.

Palosaari oli pettynyt hyppyynsä, mutta ei löytänyt selkeää syytä.

– No eipä se onnistunut sinnepäinkään, koekierros meni paljon paremmin. En osaa sanoa mistä johtui. 

Ahosen toinen hyppy kantoi 87,5 metriä jolla säilyi avauskierroksen sija, joka on samalla miehen uran paras MM-sijoitus. Pohjola, joka löysi omalla vuorollaan toistamiseen 86,5 metrin laskeutumispisteen ja putosi yhden pykälän 20:nneksi, oli varsin kriittinen omaan suoritukseensa:

– Ihan hyvälle tuntui hyppy, mutta ei vaan irronnut. Ei ollut parasta tekemistä missään nimessä. Tuntui että ponnistus olisi ollut vähän myöhässä ja vähän repivä, sellaisia perusjuttuja. Aika samantyyppisiä hyppyjä molemmat, huonoa tekemistä, Pohjola kommentoi.

Tulokset

Kirjoittanut Juhani Kantee