Matintalo hiihtää kolmanneksi Oberstdorfissa – uran ensimmäinen maailmancupin palkintopallisija tulee sprinttimatkalta

@nordicfocus

Johanna Matintalo hiihti uransa ensimmäisen palkintopallisijan Oberstdorfin uuden vuoden päivän sprintissä sijoittuen kolmanneksi. Naisten joukkueen kokonaispanos oli vahva, kun kaikki urheilijat mahtuivat top13-joukkoon. Miehissä Lauri Vuorinen oli 14:s ja uran ensimmäiset maailmancupin pisteet saavuttanut Ville Ahonen 16:s.

Johanna Matintalo avasi päivän aika-ajon voitolla ja hiihti myös alkueränsä voittoon. Välierässä pitkään kärkipaikkaa pitänyt Matintalo oli toinen. Taktiikkana oli hiihtää erähiihdoissa kärjessä. 

”Aika-ajo meni tosi hyvin ja yritin omia eriä hiihtää kärkipaikalta. Finaalissa sitten oli viimeisessä nousussa kaksi vahvempaa ja pääsin vasta kolmantena laskuun. Tänään tuli kyllä loppukin tosi hyvin, vähän jännitti, tuleeko siinä vielä joku ohi siinä loppusuoralla. Oon supertyytyväinen, että pystyin puolustamaan omaa kolmospaikkaa”, kertoi Matintalo. 

Matintalon uran ensimmäinen palkintopallisija oli lähellä jo Rukalla, jolloin hän oli neljäs samalla matkalla. 

”Tuntuu tosi hienolta ja hyvältä, uran ensimmäinen palkintopalli. Rukalla meni jo kauden avaus tosi hyvin, se tuntui silloin jo tosi hyvältä, mutta onhan tämä vielä parempaa”, iloitsi Matintalo, joka lähetti vielä onnittelut avopuolisolleen Lauri Vuoriselle, joka viettää tänään syntymäpäiväänsä. 

Matintalo jatkaa Tour de Skitä sijalta 9. Toisena päivän kilpailun jälkeen tourilla oleva Kerttu Niskanen oli päivän kilpailussa 10:s. Niskasen ero Tourin kärkeen kiilanneeseen Venäjän Natalia Nepryaevaan on 34 sekuntia. 

Anne Kyllönen on saanyt kuntonsa nousuun Tour de Skin aikana ja ylsi Niskasen tapaan välieriin. Kyllösen loppusijoitus oli 11:s. Alkukauden haasteiden jälkeen päivän sijoitus lämmitti Kyllösen mieltä suuresti. 

”Aika-ajon 8. sija yllätti positiivisesti. Välierässä jäi pikkusen harmittamaan muutama tilanne, mutta loppusija on upea ja kaikkien vaikeuksien jälkeen, pitää olla tyytyväinen, että Tour on lähtenyt niin hyvin liikkeelle”, iloitsi Kyllönen. 

Kyllösen sijoitus kokonaistourilla on 15:s. Krista Pärmäkoski oli sprintin 13:s ja jatkaa Tourilla sijalta 7.

Tulokset
Tour de Skin tilanne

Ville Ahoselle uran ensimmäiset maailmancupin pisteet – Vuorinen jättää Tourin kesken ennakkosuunnitelman mukaan

Syntymäpäiväänsä tänään viettävä Lauri Vuorinen pettyi tulokseensa. Tavoiteltu välieräpaikka jäi niukasti haaveeksi. Vaikka eilinen yhteislähtö painoi jalassa aika-ajossa, erävaiheessa Vuorinen sain jo hyvin itsestään irti. Loppusijoitus oli 14:s. 

”Kisa oli ihan ok, toinen päämatkoista tällä tourilla, sikis en ole lopputulokseen tyytyväinen. Tavoitteena oli olla välierissä ja taistella siellä. Päivän vire kropassa oli ihan ok, vaikka toki eilinen kisa painoi jalassa erityisesti aika-ajossa. Tänään ei kiri vaan riittänyt kahden parhaan joukkoon”, harmitteli Vuorinen. 

Vuorinen jättää Tour de Skin kesken ennakkosuunnitelman mukaan.

Tourin ensikertalainen Ville Ahonen saalisti ensimmäiset maailmancupin pisteensä ollen 16:s. Ennakkoon tämä matka oli miehelle myös päämatka ja mahdollisuus pistepotin saavuttamiseen. 

”Tänään oli hyvä karsinta ja tämä oli se kisa itselle, millä oli tarkoitus tehdä tulosta ja se onnistui. Vaikean alun jälkeen, kääntyi kuitenkin plussalle”, mietti Ahonen. 

Iivo Niskanen oli kilpailun 20:s ja jatkaa Tour de Skitä sijalta 6. Ero kärkeen on noin 2,5 minuuttia. 
Perttu Hyvärinen (41:s) ja Remi Lindholm (56:s) eivät hiihtäneet erävaiheessa.

Sunnuntaina Tour de Ski siirtyy Italian Val di Fiemmeen, missä käydään viimeiset osakilpailut. 

Tulokset 
Tour de Skin tilanne