Markus Vuorela uransa parhaaseen sijoitukseen normaalimatkoilla Trondheimissa – Kerttu Niskanen naisten kilpailun viides

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui sunnuntaina Norjan Trondheimissa. Viikonlopun viimeisen kilpailupäivän ohjelmassa oli 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Miesten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Markus Vuorela, joka oli kilpailun kolmastoista. Naisten kilpailussa Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena viides.

Päivän sijoitus oli Vuorelalle uran paras normaalimatkoilla tähän mennessä.

– Ihan hyvä päivä itselläni. Olin etukäteen scoutannut, että Norjan Erik Valnes lähtee perään, ja ajattelin, että otan rauhallisen lähdön. Valnesin peesissä oli hyvä tulla, ja oli hyvä päivä, että pystyi tulla siinä. Jossain kohtaa oli jopa niin, että olisin pystynyt ehkä vähän vetämäänkin. Kuuntelin kuitenkin väliaikoja, ja ajattelin, että ehkä turvallisempi tulla peesissä, ettei ainakaan tipahda. Distanssilla uran paras sija tähän asti, joten pitää olla tyytyväinen, summasi Vuorela päivän kilpailuaan.

Iivo Niskanen oli kilpailun 14:s, Perttu Hyvärinen 24:s, Ristomatti Hakola 26:s, Arsi Ruuskanen 34:s ja Lauri Vuorinen 35:s.

Miesten tulokset

Naisten kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta tänään vastannut Kerttu Niskanen oli tyytyväinen tämän päivän perinteisen hiihtoon.

– Oli hyvä kisa, ja oli mukava hiihtää, kun suksi toimi. Mielestäni löytyi jo vähän terävämpää tekemistä. Oli paljon erilaisempi fiilis kuin eilisellä perinteisen osuudella, joten olen tyytyväinen tämän päivän menoon. Toki erot oli isot ja voittaja oli ylivoimainen. Tästä hyvillä mielin jatketaan ja toivotaan, että suunta on tämä, että sijoitukset nousevat pikkuhiljaa ylemmäksi, kommentoi Niskanen.

Anne Kyllönen oli kilpailun 22:s, Eveliina Piippo 44:s ja Tiia Olkkonen 47:s. Jasmi Joensuu keskeytti kilpailun, ja Johanna Matintalo ei startannut päivän kilpailuun.

Naisten tulokset
Urheilijoiden kommentit SoundCloudissa

Skandinavia Cupissa Vilma Ryytty parhaana suomalaisena naisten kilpailun viides

Maastohiihdon Skandinavia Cup jatkui sunnuntaina Vuokatissa 20 kilometrin yhteislähtökilpailuilla vapaalla hiihtotavalla. Sekä naisten että miesten kilpailut olivat norjalaisten hallintaa. Naisten kilpailun voitti Silje Theodorsen ja miesten kilpailun vei Mattis Stenshagen.

Naisten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Vilma Ryytty, joka oli kilpailun viides. Miesten kilpailun paras suomalaisnimi oli tänään Miro Karppanen, joka oli kilpailun 19:s.

– Oli mukava kisa tänään. Lähdettiin suht rauhallisesti liikkeelle. Ehkä kolmannella kierroksella, jossa kärkikolmikko lähti irti, hiihdettiin aika kovaa. Sen jälkeen meni hetken aikaa palautellessa, mutta ihan hyvin tuli sitten loppuun asti, summasi Ryytty päivän kulkua.

Naisten tulokset
Miesten tulokset